Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: AJPES: Anketa o zadovoljstvu s storitvami AJPES

    AJPES enkrat letno ugotavlja mnenje uporabnikov o svojem delu in zbira predloge za izboljšanje storitev.

    Arhiv: AJPES: Masovna javna objava letnih poročil bo 20. maja 2021

    Podaljšanje odprtja aplikacije za predložitev letnih poročil je poslovnim subjektom omogočilo pravočasno oddajo podatkov. Masovna javna objava bo izvedena 20. maja 2021, letna poročila političnih strank pa so že na voljo.

    Arhiv: FURS: Dopolnitev pogostih vprašanj in odgovorov glede mesečnega temeljnega dohodka pri zavezancih, ki so v letu 2020 in 2019 poslovali s skrajšanim delovnim časom

    Finančna uprava RS je med pogostimi vprašanji in odgovori na svojih spletnih straneh v času sprejemanja interventnih zakonov objavila tudi stališče glede načina izračuna upada prihodkov pri upravičencih, ki so v letu 2020 oziroma v letu 2019 poslovali s skrajšanim delovnim časom.

    Arhiv: Za novega predsednika GZS izvoljenTibor Šimonka

    Člani Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so na e-seji 5. maja za predsednika GZS za naslednje mandatno obdobje izvolili Tiborja Šimonko. Mandat nastopi 28. maja.

    Arhiv: STA: Vlada pošilja v DZ predloge sprememb treh davčnih zakonov

    Ljubljana, 05. maja (STA) - Vlada je potrdila predlog sprememb treh davčnih zakonov, katerih glavni namen je razbremenitev dela, s tem pa pomoč gospodarstvu in prebivalcem pri okrevanju po pandemiji covida-19. Obetajo se dvig splošne olajšave pri dohodnini, znižanje obdavčitve kapitala ter administrativne razbremenitve. Spremembe naj bi začele veljati 1. januarja 2022.

    Arhiv: FURS: Sprememba veljavnosti stališča glede davčne obravnave oprostitev prispevkov za socialno varnost pri normirancih

    V davčnih obračunih, oddanih za leto 2020, se oproščeni prispevki lahko izvzemajo iz davčnega obračuna.

    Arhiv: STA: Nekoliko milejši pogoji pri ponujanju storitev

    Ljubljana, 03. maja (STA) - Od danes so po vsej državi ob pogoju testiranja dovoljene nekatere svetovalne in izobraževalne storitve. V epidemiološko rumenih regijah so začeli veljati milejši pogoji glede števila strank v storitvenih lokalih in trgovinah, poleg tega lahko tudi v nastanitvenih obratih gostom postrežejo v notranjih prostorih restavracij.

    Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

    Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 4. četrtletje 2020.

    Arhiv: FURS: Vračila upravičenj po ZIUZEOP in ZIUOOPE – delodajalci

    Sprememba dokumenta.

    Arhivi