Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZZZS: Papirnate certifikate, ki nadomeščajo evropsko kartico, lahko odslej naročate tudi preko spleta

    Glavne novosti spletnega naročila evropske kartice

    Arhiv: Anketa Evropske komisije: Delo od doma

    Evropska komisija izvaja študijo, s katero želi ugotoviti, kako nove delovne navade, ki so posledica pandemije Covid-19, vplivajo na počutje in produktivnost delavcev. Še posebej jih zanima mnenje delodajalcev o delu na daljavo (zmožnost opravljanja dela od koder koli) in o pravici do prekinitve (pravica delavcev do “odklopa od dela” zunaj delovnega časa).

    Arhiv: ZBS: Vprašalnik za oceno okoljskih, družbenih in upravljavskih (»ESG«) tveganj podjetja

    Posebna delovna skupina pri Združenju bank Slovenije je pripravila predlog vprašalnika za oceno okoljskih, družbenih in upravljavskih (ESG) vidikov poslovanja podjetij, ki jih financirajo banke in hranilnice, članice Združenja bank Slovenije. Vprašalnik bo tako v pomoč bankam in hranilnicam pri pridobivanju informacij, ki jih potrebujejo za presojo ESG profila velikih podjetij ter za izpolnitev regulativnih zahtev o poročanju in razkritjih, prav tako pa to pomeni racionalizacijo tudi za podjetja.

    Arhiv: 24ur: V večini bank konec zaračunavanja ležarine

    Po odločitvi ECB za premik obrestne mere za sredstva bank v pozitivno območje je večina bank v Sloveniji ukinila ležarino za visoka stanja na računih strank. Nadomestila za to so nekatere banke pravnim osebam začele zaračunavati leta 2016, fizičnim osebam pa lansko pomlad.

    Arhiv: MF: Predlogi davčnih sprememb v javni obravnavi

    Na Ministrstvu za finance smo pripravili predloge novel štirih zakonov z davčnega področja in jih danes posredovali v javno objavo na portalu eDemokracija in v medresorsko obravnavo. Rok za pripombe oziroma odziv je 19. avgust 2022. Predlogi odpravljajo oziroma popravljajo nekatere ukrepe, ki so bili sprejeti v letih 2021 in 2022, naslavljajo nekatere vsebine iz Programa za delo koalicije 2022 – 2026 in draginjo ter prinašajo administrativne poenostavitve za davčne zavezance.

    Arhivi