Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Državni zbor je 22.2.2022 potrdil podaljšanje roka za oddajo obračunov davka od dohodka pravnih oseb in letnih poročil do 30. aprila 2022

    Državni zbor je na izredni seji v torek, 22.2.2022 sprejel Zakon o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu, ki vsebuje tudi določilo o podaljšanju roka za oddajo obračunov davka od dohodka pravnih oseb in letnih poročil. Ta rok se podaljšuje za en mesec, tj. do 30. aprila 2022. Zakon začne veljati po objavi v Uradnem listu.

    Zbornica računovodskih servisov si je že od  novembra 2021 prizadevala za podaljšanje rokov pri obeh pristojnih ministrstvih (MF in MGRT). Prepričani smo, da so tudi naša prizadevanja pripomogla h končni odločitvi vlade, da predlaga podaljšanje. V naših pozivih smo sicer predlagali podaljšanje za dva meseca, tj. do 31.5.2022, vendar menimo, da je enomesečno podaljšanje ob hkratni ukinitvi ukrepov karantene in višje sile (ki je povezana predvsem s šolanjem otrok od doma), tudi to relativno sprejemljivo podaljšanje. Kljub temu, da smo si v naših pozivih prizadevali tudi za podaljšanje rokov za oddajo zaključnih računov zavodov, pa s tem žal nismo uspeli, saj je vlada svojo odločitev sprejela izjemno pozno in ni predvidela podaljšanja tudi za te subjekte.

     

    • Zakon o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu (ZUOPDCE) >>
    • FURS: Rok za oddajo obračunov DDPO in DohDej je 3. maj 2022 >>

     

    Fotogalerija





     

    Arhivi