Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: E-okrogla miza: Kam po denar v času krize?

    Pandemija COVID-19 je potisnila gospodarstvo v spiralo negotovosti, podatki pa nakazujejo najhujšo gospodarsko krizo po veliki depresiji. Prihajajoče posledice in učinki so za podjetja in globalna gospodarstva v večini še nepredvidljive. Zato je toliko bolj pomembno, da se podjetja začnejo pravočasno prilagajati na novo okolje in sprejemati ukrepe za stabilnost poslovanja v naslednjem obdobju. Med glavnimi nalogami so zagotovitev sredstev za nadaljnjo rast, likvidnost poslovanja in optimizacija finančnih virov. Iskanje le-teh je za podjetja še vedno velik izziv, slabše stanje na področju financiranja pa ugotavlja tudi Banka Slovenije. Večja slovenska podjejta za financiranje večinoma uporabljajo lastne vire, sledijo jim bančna posojila in leasing. Mala in srednja podjetja se še vedno spogledujejo le z bančnimi viri, s tem da se je v zadnjem letu povečal delež zavrnjenih vlog.

     

    E-okrogla miza bo v četrtek, 28. maja 2020 od 10.00 do 11.30 ure.

     

    Na trgu obstaja veliko drugih možnosti, ki lahko podjetjem med in po krizi pomagajo ohraniti zdravo kondicijo in nadaljevati zastavljeno strategijo rasti.

    Pridružite se nam na e-okrogli mizi, na kateri bo tekla razprava o aktualnih tematikah:

    1. Kakšno je dejansko stanje v gospodarstvu in kaj nas čaka v prihodnje?
    2. Kateri so glavni izzivi poslovanja podjetij med krizo?
    3. Zakaj je pomembno, da niste odvisni zgolj od enega vira financiranja?
    4. Ali poznate možnosti koriščenja subvencij in nepovratnih sredstev države oz. EU?
    5. So krizni časi lahko priložnost za ugoden prevzem konkurenčnega podjetja?

    Predavatelji:

    mag. Aleš Ipavec

    Aleš Ipavec, magister ekonomskih znanosti, je bilpred nastopom mandata predsednika uprave Ljubljanske borzezaposlen v Hypo Alpe-Adria Bank d. d., kjer je opravljal različne vodstvene funkcije, predvsem vodenje Oddelka trgovanja s strankami in kasneje opravljanje funkcije direktorja s področja finančni trgi in upravljanje z bilanco banke, leta 2015 pa je prevzel funkcijo direktorja s področja finančni kontroling, zakladništvo in upravljanje z bilanco banke. Ima bogate izkušnje predvsem s področja bančništva in trgovanja z vrednostnimi papirji, ki jih je pridobil v svoji več kot 16-letni karieri, ki jo je začel v Abanki Vipa d. d. in nadaljeval v Hypo Alpe-Adria Bank, d. d. Vodenje Ljubljanske borze je prevzel v letu 2016 in v štirih letih skupaj z zaposlenimi uspešno reorganiziral borzo ter ji utrdil vlogo zanesljivega upravljalca slovenskega kapitalskega trga.


    mag. Stanislava Zadravec Caprirolo

    Stanislava Zadravec Capriroloje direktorica Združenja bank Slovenije. Diplomirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani ter magistrirala na Columbia University v New Yorku. Svojo poklicno pot je začela leta 1989 v centralni banki Republike Slovenije, nato je na Ministrstvu za finance RS vodila področje upravljanja z državnim dolgom in likvidnosti ter področje državnih poroštev in zadolževanja javnega sektorja. Od leta 2005 do oktobra 2009 je bila generalna direktorica Direktorata za zakladništvo na Ministrstvu za finance RS, v obdobju od 2010 do 2016 pa viceguvernerka Banke Slovenije. Od leta 2017 je članica izvršnega odbora Evropske bančne federacije (EBF) in skupine za strateška vprašanja SSM.


    Tone Pekolj, Sklad zasebnega kapitala ALFI PE

    Tone Pekolj je partner in direktor v skladu zasebnega kapitala ALFI PE. Sklad je bil ustanovljen leta 2019 v okviru Slovenskega naložbenega programa kapitalske rasti (SEGIP), ki je pod okriljem KF Financ nastal na pobudo SID banke v sodelovanju z Evropskim investicijskim skladom (EIF). Trenutno sklad razpolaga z investicijskim potencialom, velikim cca. 70 mio EUR, ki ga skladno z naložbeno politiko lahko investira pretežno v večinske deleže uspešnih podjetij s potencialom za rast, razvoj in internacionalizacijo. Sklad ALFI PE zasleduje cilj povečevanja vrednosti portfeljskih naložb in namerava ostati v lastništvu družbe predvidoma 5 do 8 let, nato pa je predviden izstop iz lastništva.


    Andraž Grahek

    Andraž Grahekje eden od ustanoviteljev Capital Genetics, kjer od leta 2012 deluje kot partner in direktor. Poleg razvoja podjetja vodi projekte na področju prevzemov in združitev, zbiranja kapitala za rast podjetij in alternativnih investicijskih skladov. Njegova pot na kapitalskih trgih se je začela pred 20 leti, ko je še v študentskih časih pričel pisati prve članke o dogajanju na svetovnih borzah za Časnik Finance. Razcvetu slovenskega borznega trga ob vstopu Slovenije v evrsko območje je sledil kot finančni analitik in svetovalec uredništvu. Konec leta 2005 se je pridružil upravljavski ekipi družbe KD Skladi, kjer je do leta 2012 deloval kot upravitelj in direktor naložbenega sektorja, ki je upravljal več kot 20 investicijskih skladov z naložbami po celem svetu s skupnim premoženjem blizu 500 milijonov evrov.


    Matija Batagelj

    Matija Batagelj je svetovalec na področju financiranj v podjetju Vouk. Po zaključku študija na ljubljanski ekonomski fakulteti je karierno pot začel na zavarovalnici Adriatic Slovenica na področju premoženjskih zavarovanj. Področje financiranja spoznava od leta 2008, ko se je kot podjetniški svetovalec zaposlil na Banki Koper,kjer je kasneje 5 let vodil enega od podjetniških centrov. Sledila je selitev na Unicredit na področje svetovanja mednarodnim podjetjem. Leta 2017 se je pridružil ekip podjetja Vouk, kjer vodi področje financiranj.


    Bojan Ivanc, CFA, CAIA

    Bojan Ivanc je glavni ekonomist pri Analitiki GZS ter seukvarja predvsem s poglobljenimi analizami in napovedmi gospodarskih trendov za Slovenijo in regijo na področju vseh ključnih gospodarskih agregatov (BDP, zaposlenost, cene, javne finance). Prav tako sodeluje pri ključnih izračunih predlaganih zakonodajnih sprememb. Pred letom 2013 je delal v finančnem sektorju (KD Banka, Abanka Vipa, Ilirika BPH) na področju buy-side in sell-side analiz. Je član upravnega odbora društva CFA Slovenija in vodja iniciative Research Challenge.

     

     

    Za udeležbo na okroglo mizo, tudi v primeru, če boste njen gledalec, se morate predhodno prijaviti preko spodnjega spletnega obrazca. Zatem vam bomo poslali link, kjer boste okroglo mizo lahko samo spremljali ali pa tudi zastavili vprašanje.

    Prijava na okroglo mizo



    Soorganizator




    Fotogalerija





     

    Arhivi