Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Izjave zadovoljnih članov ZRS ob podaljšanju roka za predložitev letnih poročil in davčnih obračunov za leto 2021

  Pri Zbornici računovodskih servisov smo že 30. novembra lani podali prvi poziv in prošnjo na obe ministrstvi (MF in MGRT) in pristojne službe za podaljšanje roka za predložitev davčnih obračunov in letnih poročil za leto 2021. Odziv Ministrstva za finance na poslan prvi poziv je bil, da davčni organ upošteva opravičljive oz. utemeljene razloge zavezancev pri oddaji davčnih obračunov po zakonsko predpisanem roku. Vendar to za računovodske servise ni predstavljalo rešitve, ki smo jo želeli doseči.

  Zato je ZRS 17. decembra 2021 vsem poslanskim skupinam v Državni zbor posredovala predloge amandmajev k Predlogu zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic COVID-19, EPA: 2297 – VIII, z dne 17. december 2021 v zvezi s predložitvijo davčnih obračunov in letnih poročil za leto 2021.

  V januarju 2022 smo ponovno pozvali obe ministrstvi, da državnemu zboru predlagata sprejem ustreznega zakona in podaljšata vse roke do 31. maja 2022. Po nekaj mesečnem trudu nam je uspelo doseči, da je državni zbor na izredni seji sprejel podaljšanje roka za oddajo obračunov davka od dohodka pravnih oseb in letnih poročil za obdobje 1 meseca, in sicer do 30. aprila 2022.


  Izjave članov ZRS

  Naš trud so prepoznali tudi člani ZRS, ki so se odzvali z lepimi zahvalami in besedami. Nekaj njihovih izjav si lahko preberete spodaj.

  »ZRS se zahvaljujem za delo, čas, poslane prošnje in pojasnila. Pomembno je, da nas je nekdo razumel in verjel, da smo računovodje na udaru morda celo bolj kot kateri drugi poklici. Žal nimamo svojega sindikata, da bi bili bolj prepoznavni, čeprav brez nas, tako kot brez sester, zdravnikov, učiteljev, ni nič. A to je druga tema.« - Helena, računovodja

  »Tudi mi smo veseli, da imamo takšno stanovsko zbornico s takšnim vodstvom, ki ne vrže puške v koruzo in se trudi do konca. Ves ta čas smo sicer v našem servisu delali na tem, da bo treba dokončati zadeve do konca marca in vse to vpliva na zdravje in počutje sodelavk. Tudi nas so pestile okužbe, karantene in višja sila. Sicer nam za april ne bo ostalo veliko strank, ampak vseeno je lepo, če veš, da ni vse tempirano na konec marca. Še enkrat hvala vsej vaši ekipi za vztrajnost.« - Ivica Močnik, SUN Gornja Radgona d.o.o.

  »Hvala, ker ste bili tako vztrajni in ste nam, računovodskim servisom, pridobili dodaten čas! Tudi jaz sem zelo vesela, saj sem bila v januarju 3 tedne odsotna zaradi covida.« - Marinka Kralj, MMTK računovodenje d.o.o.

  »Tole je najlepša novica dneva, vsekakor bi želeli stvari za 2021 čim prej zaključiti, ampak nam pri tem ne gre vse po načrtih. Vsak dan po mesecu marcu nam bo prišel prav, saj smo še vedno zelo obremenjeni s tekočimi stvarmi (tudi glede covida). Najlepša hvala vsem na zbornici, ki se trudite za nas.« - Janja Javornik, Ažur konto d.o.o.

  Ob tem bi se radi zahvalili vsem članom, ki prepoznavate naš trud. To nam predstavlja veliko motivacijo za naprej. Pri ZRS bomo še naprej skrbeli za dobrobit naših članov in jim pri tem nudili 100 % podporo. Če še niste naš član, vas vabimo, da se nam pridružite. Za pristop le izpolnite pristopno izjavo.


  Zahvala MF in MGRT

  Ob uspehu smo se zahvalili tudi glavnima akterjema – Ministrstvu za finance in Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, da so upoštevali naše predloge. Nanje smo naslovili elektronsko sporočilo z vsebino:

  V imenu članov Zbornice računovodskih servisov in vseh računovodij v Sloveniji se vam iskreno zahvaljujemo, da ste prepoznali njihovo stisko in s podaljšanjem roka za mesec dni omogočili veliko psihično razbremenitev. Računovodje v računovodskih servisih in tudi v podjetjih samih bodo tako lahko v miru strokovno in odgovorno dokončali svoje delo. 

   

  Fotogalerija

   

  Arhivi