Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Evropska komisija odobrila slovensko shemo pomoči gospodarstvu zaradi energetske draginje

    EK je odobrila slovensko shemo pomoči v vrednosti 650 mio evrov za podporo podjetjem, ki se soočajo z višjimi stroški energije zaradi vojne Rusije proti Ukrajini

    Arhiv: MGTŠ: Ustanovitev trikotnika za zagotavljanje likvidnosti gospodarstva

    MGTŠ je v skladu z dogovorom na sestanku 1. marca med predstavniki gospodarstva, MGTŠ, MF, EZS, ZBS in SID banke oblikoval trikotnik, sestavljen iz dobaviteljev energije, ZBS in MGTŠ z namenom individualnega reševanja likvidnostnih izzivov gospodarstva pri dobavi energentov.

    Arhiv: MDDSZ: Nova višina vrednotnic za osebno dopolnilno delo

    V Uradnem listu Republike Slovenije št. 32/23 z dne 17. marec 2023 je bila objavljena nova Odredba o višini prispevkov za osebno dopolnilno delo. Nova višina vrednotnice s 1. aprilom znaša 11,79 evra.

    Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: 26. kongres ZDSS, 18.-19. maj 2023, Terme Čatež

    Posebna ugodnost velja le do konca marca 2023.

    Arhiv: SURS: Medletna rast stroškov dela na skupni ravni največja v zadnjih nekaj letih

    Stroški dela za dejansko opravljeno delovno uro so bili v zadnjem lanskem četrtletju povprečno za 11,9 % večji kot v istem obdobju leto prej

    Arhiv: ECB: Ključne obrestne mere ECB

    Vse tri ključne obrestne mere ECB se bodo zvišale za 0,5 odstotne točke. Obrestna mera za operacije glavnega refinanciranja se zvišuje na 3,50 %, obrestna mera za odprto ponudbo mejnega posojila na 3,75 %, obrestna mera za odprto ponudbo mejnega depozita pa na 3 %.

    Arhiv: MGTŠ: Slovenski podjetniški sklad podaljšuje rok za oddajo vlog za še razpoložljive vavčerje

    Slovenski podjetniški sklad zaradi preostanka sredstev na posameznih vavčerjih podaljšuje rok za oddajo vlog za še razpoložljive vavčerje, in sicer do 30. junija 2023.

    Arhiv: Varni na internetu: Oglašujejo tudi prevaranti

    Pred vsakim spletnim si nakupom vzemite dve minutki in preverite spletno trgovino, saj lahko v poplavi najrazličnejših ponudnikov naletite na lažno spletno trgovino ali trgovino s ponaredki. Žal ni enega samega znaka, ki bi z gotovostjo kazal na spletno prevaro, ampak moramo preveriti in kombinirati več sumljivih znakov. Preverite katere >>

    Arhiv: Javno pismo predsedniku vlade: Še vedno množica nerešenih vprašanj na področju energetike

    Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), Trgovinska zbornica Slovenije (TZS), Združenje delodajalcev Slovenije (ZDS) ter Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS) so danes na predsednika vlade RS naslovili javno pismo, v katerem so opozorili na ključna še ne rešena vprašanja na področju energetike. Opozarjajo, da zakon o pomoči gospodarstvu in uredba, ki regulira cene energentov, ne zajemata vseh podjetij ter izpostavljajo, da so v najslabšem primeru velika in energetsko intenzivna podjetja. Poleg tega so zakonodajne rešitve ustvarile dodatne nerazumljive in nedopustne razlike tako med posameznimi podjetji kot dejavnostmi.

    Arhiv: GZS: Član strateškega sveta za makroekonomska vprašanja tudi glavni ekonomist GZS Bojan Ivanc

    Včeraj je bil oblikovan 10-članski Strateški svet za makroekonomska vprašanja. Predseduje mu Marijana Bednaš, član sveta je tudi glavni ekonomist GZS Bojan Ivanc.

    Arhivi