Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Za subvencioniranje visokih cen energentov SPIRIT prejel za skoraj 400 mio vlog

    SPIRIT Slovenija je preko spletne aplikacije, ki je bila vzpostavljena za oddajo vlog po Zakonu o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (ZPGOPEK), prejel 1980 vlog v skupni vrednosti skoraj 400 milijonov evrov. Ker pa imate upravičenci v skladu z 8. odstavkom 12. člena ZPGOPEK možnost umakniti vlogo, se lahko stanje vlog tudi spremeni. Rok za umik vlog je 8. marec 2023 do 12. ure izključno preko aplikacije.

    Arhiv: Poročilo o zavarovalnem programu poklicne odgovornosti za člane ZRS za leto 2022

    Zaradi ugodnega škodnega rezultata zavarovalnici večini zavarovancem (razen tistim, ki so imeli prijavljeno škodo) pri zavarovanju odgovornosti priznavata 30 % individualni bonus na zavarovalno premijo, ki se obračuna na zavarovalni polici za vsako zavarovalno leto.

    Arhiv: SURS: Inflacija na letni ravni 9,3-odstotna, na mesečni 0,7-odstotna

    Februarska inflacija je bila na letni ravni 9,3-odstotna, na mesečni 0,7-odstotna, merjena s harmoniziranim indeksom cen življenjskih potrebščin pa je bila 9,4-odstotna. Največji vpliv na inflacijo je imela dražja hrana (za 18,3 %).

    Arhiv: SPS: 5 mio EUR mikrokreditov za omilitev posledic Covid-19 na gospodarstvo

    Mikro, mala in srednje velika podjetja bodo lahko pridobila mikrokredite do višine največ 25.000 EUR HITRO, ENOSTAVNO, POD UGODNIMI POGOJI in BREZ STROŠKOV ODOBRITVE IN VODENJA. Pogoji za pridobitev kredita so vezani na posledice vpliva nalezljive bolezni COVID-19 na poslovanje podjetij v letih 2019, 2020 in ali 2021.

    Arhiv: ZRSZ: Od 8. marca oddaja ponudb na novem javnem povabilu Priložnost zame

    Danes, 3. marca, so na ZRSZ objavili novo javno povabilo za subvencionirano zaposlitev dolgotrajno brezposelnih. Oddaja ponudb bo možna od 8. marca do porabe sredstev, najkasneje do 31. julija. Subvencija znaša 700 EUR na mesec in se izplačuje 12 mesecev.

    Arhiv: Zveza RFR: Enotni kontni načrt in ponazoritve knjiženj za javni sektor

    Zveza RFR je izdala dopolnjeno izdajo EKN za javni sektor.

    Arhiv: IP: Spreminjanje privolitev zaradi novega ZVOP-2

    Podjetju zaradi določb novega ZVOP-2 ni potrebno ponovno pridobivati privolitev, če so bile te veljavne že pred novim ZVOP-2. Poleg tega ni potrebno spreminjati ali dopolnjevati njihove vsebine.

    Arhiv: FURS: Pozor! Ste se prijavili v eVročanje? Ste potrdili svoj elektronski naslov?

    V eVročanje je prijavljenih skoraj 160.000 fizičnih oseb, ki bodo dokumente Finančne uprave prejemale izključno v eDavke. Od teh jih dobrih 10.000 še ni potrdilo elektronskega naslova za obveščanje o prejetih dokumentih. Če ste med njimi, potrdite svoj elektronski naslov.

    Arhivi