Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZRSZ: Novosti pri delnem subvencioniranju skrajšanega polnega delovnega časa

    Zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (ZIUPDV), ki je pričel veljati 11. julija 2020, prinaša nekatere pomembne novosti pri subvenciji za skrajšani polni delovni čas, posebej glede rokov in obveznosti za delodajalce.

    Arhiv: FURS: Razlog za pozitivna stanja na eKartici

    Pri preverjanju stanja na eKartici na mobilnih ali eDavkih so nekateri zavezanci naleteli na pozitivno stanje, ki ga niso pričakovali. Tudi če niste upravičeni do odloga oziroma oprostitve prispevkov, ali zanje niste zaprosili, in morate poravnati prispevke, ki so zapadli v plačilo 20. aprila, 20. maja oziroma 22. junija, obračuni za prispevke (OPSV) za mesec marec, april in maj zaradi prilagoditve programske podpore v FURS še niso evidentirani.

    Arhiv: FURS: Plačevanje davkov in drugih dajatev

    Finančna uprava RS je objavila spremenjen dokument Plačevanje davkov in dajatev.

    Arhiv: SI CERT: Poročilo o kibernetski varnosti za leto 2019

    Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT je izdal Poročilo o kibernetski varnosti za leto 2019. Poročilo vsakič postreže s konkretnimi številkami, prerezom dogajanja na kibernetskem področju v Sloveniji in analizami izstopajočih varnostnih incidentov. In kaj je lani najbolj zaznamovalo slovenski kibernetski prostor?

    Arhiv: Slovenski inštitut za revizijo: Prenovljeni MSR 540

    Objavljen je prenovljeni MSR 540 – Revidiranje računovodskih ocen in z njim povezanih razkritij.

    Arhiv: SPS: Začasno se zapira javni poziv za Vavčer za prenos lastništva

    Slovenski podjetniški sklad z dnem 10. julij 2020 v Uradnem listu RS št. 98/2020 začasno zapira še Vavčer za prenos lastništva.

    Arhiv: Poletni webinarji v juliju in avgustu

    GZS je za vas pripravila posebne 1-urne poletne webinarje - s področja splošne psihologije z dr. Željkom Ćurićem ter s področja komunikacije in prodaje z Andrejem Zalokarjem. V pripravi so še webinarji z drugih poslovnih področij, kot so digitalni marketing, prijave na evropske projekte ...

    Arhiv: Sprejet #PKP4 z ukrepi za ohranjanje delovnih mest in sledilno aplikacijo

    DZ RS je v pripravi na drugi val epidemije covida-19 sprejel četrti protikoronski zakon. Pravna služba GZS je pripravila povzetek glavnih določb sprejetega Zakona o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID – 19 UZIUPDV).

    Arhiv: ZRSZ: Konec julija zadnje izplačilo povračila nadomestila plače za začasno čakanje in višjo silo

    Na Zavodu bodo 31. julija izvedli zadnje izplačilo povračila nadomestila plače, ki so ga delodajalci lahko uveljavljali zaradi začasnega čakanja na delo ali višje sile v obdobju od 13. marca do 31. maja po Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije in omejitev njenih posledic (ZIUZEOP in ZIUZEOP-A).

    Arhiv: Primeri dobre prakse v zaščiti pred novim koronavirusom

    Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa je pripravil kratke video predstavitve primerov dobre prakse na področju varovanja zdravja zaposlenih pred Covid-19. Pri pridobivanju primerov dobre prakse je pomagala Gospodarska zbornica Slovenije.

    Arhivi