Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: PKP9: aktualna vprašanja in odgovori

    Pravna služba GZS je dopolnila spletno stran GZS – Poslovni nasveti v času koronavirusa z aktualnimi vprašanji in odgovori, ki se nanašajo na novi PKP9. V zavihku »Pomembne informacije« so objavljena obvestila, pojasnila ter druge aktualne informacije, povezane z interventno zakonodajo. V zavihku »Začasne prepovedi in drugi odloki« pa so zbrani vsi trenutno veljavni odloki in njihova pojasnila.

    Arhiv: Grow Slovenia with Google - za člane GZS brezplačne online delavnice razvijanja digitalnih veščin

    Želite razvijati digitalne veščine, spremeniti obstoječe ali oblikovati nove poslovne modele, ustvariti nova delovna mesta ter povečati učinkovitost, konkurenčnost in rast podjetja? Izkoristite poletne dni in investirajte vase ter v vaše znanje na področju digitalnih veščin. GZS- Združenje za informatiko in telekomunikacije vas kot partner projekta Grow Slovenia with Google vabi na brezplačne 90-minutne delavnice z vodilnimi domačimi strokovnjaki digitalnega sveta.

    Arhiv: MGRT: Pogoj PCT v gospodarstvu

    Za zaposlene v devetih storitvenih dejavnostih, kjer je za opravljanje dela nujno izpolnjevanje pogoja PCT, veljavnost testa na covid-19 ostaja teden dni.

    Arhiv: STA: Stroški hitrega testiranja za zaposlene po 23. avgustu v breme delodajalca

    Ljubljana, 12. avgusta (STA) - Država od 23. avgusta več ne bo krila presejalnega testiranja s hitrimi antigenskimi testi na okužbo z novim koronavirusom. Tistim, ki se bodo morali testirali za potrebe opravljanja svojega dela, bo glede na zakon o varnosti in zdravju pri delu stroške testa kril delodajalec. Cena hitrega antigenskega testa bo predvidoma znašala 12 evrov.

    Arhiv: UPPD: Nov seznam držav, v zvezi s katerimi obstaja visoko in povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma

    Urad RS za preprečevanje pranja denarja je objavil nov seznam držav, v zvezi s katerimi obstaja visoko in povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma. V novem seznamu so odražene spremembe seznama FATF (Financial Action Task Force – Projektna skupina za finančno ukrepanje) in seznama nekooperativnih jurisdikcij EU za davčne namene.

    Arhivi