Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Anketa študenta: Kriteriji izbire samostojnih podjetnikov pri izbiri računovodskega servisa

    Študent magistrskega programa na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, smer Računovodstvo, revizija in davščine v okviru magistrskega dela z naslovom Kriteriji izbire samostojnih podjetnikov pri izbiri računovodskega servisa, je pripravil anketni vprašalnik.

    Arhiv: GZS ministrstvu posredovala stališče do predlogov nujnih ukrepov na področju zdravstva

    Gospodarska zbornica Slovenije je na ministrstvo za zdravje naslovila predloge dopolnil in sprememb Predloga nujnih ukrepov za interventni zakon za zajezitev širjenja in blaženje posledic epidemije COVID-19 na področju zdravstva.

    Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Seminar ZDSS - Davčni inšpekcijski nadzor in sodno varstvo v Sloveniji in Avstriji (s primeri iz prakse)

    Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije vabi na seminar Davčni inšpekcijski nadzor in sodno varstvo v Sloveniji in Avstriji (s primeri iz prakse), ki bo potekal v sredo, 21. septembra 2022 v Tehnološkem parku v Ljubljani.

    Arhiv: Srečanje gospodarstva in politike: gospodarstveniki pričakovali več

    Predstavniki gospodarstva so na včerjašnjem srečanju s predsednikom Vlade RS dr. Robertom Golobom in pristojnimi ministri razpravljali o trenutno največjem izzivu za slovensko gospodarstvo - energetski draginji in dobavi energentov, ki pod vprašaj postavlja nemoteno poslovanje precejšnjega števila slovenskih podjetij. Gospodarska zbornica Slovenije je predstavila dvanajst nujnih ukrepov, med katerimi so ključni trije: takojšnja uvedba kapice na ceno energentov, uvedba kapice na cene energentov na evropski ravni vključno z odpravo odvisnosti cene električne energije od cene zemeljskega plina ter uvedba začasnih ukrepov za ohranitev delovnih mest. Dogodek je organizirala GZS ob sodelovanju OZS, TZS, ZDS in ZDOPS.

    Arhiv: STA: DZ soglasno sprejel pomoč gospodarstvu zaradi podražitev elektrike in plina

    Ljubljana, 31. avgusta (STA) - DZ je danes z 80 glasovi za in nobenim proti sprejel zakon o pomoči gospodarstvu zaradi visokih povišanj cen električne energije in zemeljskega plina. Pomoč bodo lahko dobili vsi gospodarski subjekti, tudi tisti v sektorju kmetijstva in ribištva.

    Arhiv: Akademija upravljanja s kadri

    Prvi od šestih modulov se začne 15. septembra. Člani GZS imajo pri kotizaciji 20% popust.

    Arhiv: FURS: Posebno obvestilo za ponudnike turističnih bonov in Bonov21, ki imajo rezervirane bone

    Portal za unovčevanje turističnih bonov in Bonov21 v sistemu eDavki za unovčevanje rezerviranih bonov, ki jih niste uspeli unovčiti (za nazaj), bo ponovno odprt od 1. 9. 2022 do vključno 30. 9. 2022.

    Arhivi