Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Bruselj odobril 100 milijonov evrov vredno shemo pomoči za podporo podjetjem

    Bruselj, 07. februarja (STA) - Evropska komisija je odobrila 100 milijonov evrov vredno slovensko shemo državne pomoči za podporo podjetjem, ki so jih prizadele posledice ruske agresije na Ukrajino. Pomoč bo v obliki omejenih zneskov krila del plač, ki jih upravičenci izplačujejo zaposlenim, ki delajo s skrajšanim delovnim časom ali morajo v celoti skrajšati svoj delovni čas.

    Arhiv: STA: Podjetja lahko tudi letos računajo na spodbude za razvoj

    Ljubljana, 08. februarja (STA) - Gospodarsko ministrstvo bo podjetjem tudi letos zagotovilo spodbude za rast in razvoj. Poleg interventnih ukrepov za omilitev posledic energetske krize bodo spodbujali gospodarsko prestrukturiranje premogovnih regij, raziskave in razvoj, podjetništvo in internacionalizacijo, krožno gospodarstvo, les, turizem ter šport.

    Arhiv: ZZZS: Spodnji limit, količnik in osnova za nadomestila v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja

    delodajalcem, računovodskim servisom, programskim hišam

    Arhiv: UPPD: Uredba o dejavnostih neznatnega tveganja pranja denarja ali financiranja terorizma

    Vlada Republike Slovenije je 2. februarja 2023 izdala Uredbo o dejavnostih neznatnega tveganja pranja denarja ali financiranja terorizma.

    Arhiv: FURS: Obveznost obračuna DDV ob prenehanju opravljanja obdavčljive ekonomske dejavnosti in obdobje popravka pri osnovnih sredstvih

    FURS popravil pojasnilo glede plačila DDV za prenos nepremičnine.

    Arhiv: GZS: Spletni dogodek: Mehanizmi pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023

    Vljudno vabljeni na dogodek, kjer vas bomo seznanili z vsebino in pogoji posameznih pomoči in na katerem bodo sodelovali tudi predstavniki Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT, ki sta glavna akterja pri pridobivanju pomoči po zakonu. V drugem delu dogodka boste imeli priložnost tudi vprašati in izpostaviti tisto, kar vam je v zvezi s subvencijami najbolj nejasno.

    Arhiv: Zimsko druženje in kulinarični večer GZS

    Vljudno vabljeni, da se udeležite Zimskega druženja članov GZS in kulinaričnega večera na Kopah, 16. 2. 2023 od 16. ure dalje.

    Arhiv: MGTŠ: Za raziskovalno-razvojne projekte na 2. odpiranju na voljo 22,5 milijonov evrov

    SPIRIT Slovenija obvešča potencialne prijavitelje, da bo 1. 2. 2023 odprla spletno aplikacijo za oddajo vlog na 2. rok javnega razpisa Spodbude za raziskovalno razvojne projekte, ki ga izvaja v okviru Načrta za okrevanje in odpornost. Na voljo je 22,5 milijonov evrov, višina subvencije pa je do največ 300.000 eur za posamezni projekt.

    Arhiv: ZRSZ: Še naprej subvencije za hitrejši vstop mladih na trg dela

    Z objavo novega javnega povabila Hitrejši vstop mladih na trg dela danes, v sredo, 1. 2. 2023, se nadaljuje oddaja ponudb za subvencionirano zaposlitev brezposelnih, mlajših od 26 let.

    Arhiv: V veljavi se ohranjajo določbe Sporazuma SAZOR

    Urad za intelektualno lastnino je 27. januarja 2023 objavil dodatno mnenje glede Skupnega sporazuma, sklenjenega med SAZOR GIZ k. o. in Gospodarsko zbornico Slovenije. V mnenju so pritrdili stališčem GZS, da mnenje Urada ni pravno zavezujoče, saj Urad ni pristojen za preverjanje, ali je objavljen skupni sporazum, ki sta ga sklenila kolektivna organizacija in reprezentativno združenje uporabnikov, v skladu z določbami Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic (ZKUASP), in tudi ne za reševanje sporov med kolektivno organizacijo in posameznim uporabnikom. Mnenje Urada torej ne vpliva na vsebino in veljavnost Skupnega sporazuma in s tem se ohranjajo v veljavi določbe Sporazuma SAZOR kot so bile do sedaj, kar se nanaša tudi na določbe o tarifah in pogojev za pridobitev status zavezanca.

    Arhivi