Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Uporabniki davčnih blagajn, pozor! Preverite, če vam kmalu poteče 5-letno namensko digitalno potrdilo

    Novembra bo moralo novo namensko digitalno potrdilo pridobiti 5.840 uporabnikov davčnih blagajn, decembra pa še 29.500 takšnih uporabnikov. Vseh uporabnikov davčnih blagajn je sicer 86.025.

    Arhiv: SID banka: Mikroposojila za MSP (MSP mikro)

    Potrebujete denarna sredstva za pokrivanje stroškov in izdatkov vašega poslovnega procesa ali želite investirati v opredmetena ali neopredmetena osnovna sredstva?

    Arhiv: Karantena skrajšana na 10 dni, veljavnost negativnega testa podaljšana na 48 ur

    Spremembe Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije od 13. septembra 2020 prinašajo nekaj novosti pri prehajanju meje.

    Arhiv: 18. september: Največji spletni dogodek v Sloveniji na temo ePoslovanja: ePoslovanje med podjetji v letu 2020 in naprej

    Uvajanje e-računov in drugih e-dokumentov v poslovanje med podjetji omogoča avtomatizacijo, vključitev v globalne preskrbovalne verige in poenostavljeno digitalizacijo poslovanja. S tem predstavlja enega ključnih elementov za povečanje učinkovitosti, produktivnost in konkurenčnost podjetij v mednarodnem okolju. Standardi ePoslovanja so ključni, da se podjetja med seboj »sporazumevajo« elektronsko. eKonferenca je namenjena vsem podjetjem in podjetnikom, ki si želite izvedeti več o avtomatizaciji procesov od naročila do plačila, o novih eSlog dokumentih, pogledati primere dobrih praks in na splošno izvedeti več o ePoslovanju.

    Arhiv: Kako preprečevati covid-19 v delovnem okolju

    Na skupni novinarski konferenci smo predstavniki strokovnih institucij, pristojnih ministrstev in delodajalskih organizacij spregovorili o pomenu zaščite zaposlenih pred koronavirusno boleznijo za zagotavljanje nemotenega delovanja gospodarskih družb in javnih ustanov ter o podpori, ki jo pri načrtovanju ukrepov nudijo strokovne službe.

    Arhiv: ZRSZ: Oddaja zahtevkov za izplačilo subvencije za skrajšani polni delovni čas

    Delodajalci, ki vam je bila s sklepom priznana pravica do subvencioniranja skrajšanja polnega delovnega časa in ste z Zavodom že podpisali pogodbo o dodelitvi subvencije, boste predvidoma od četrtka, 10. septembra, od 12. ure lahko oddali prva zahtevka za izplačilo subvencije.

    Arhiv: Anketa za magistrsko delo: Dejavniki davčne morale podjetnikov v Republiki Sloveniji

    Anketa je anonimna.
    Za izpolnjevanje vprašalnika boste porabili približno 7 minut časa.

    Arhivi