Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: DZ potrdil rebalans; odhodki zaradi epidemije večji za tri milijarde evrov

    DZ je sprejel rebalans državnega proračuna, s katerim se odhodki zvišujejo za tri milijarde evrov, prihodki pa bodo precej manjši od doslej načrtovanih. Državna blagajna bo leto končala z rekordnega 4,2 milijarde evrov primanjkljaja, kar je po pojasnilih vlade posledica financiranja ukrepov za blažitev posledic epidemije covida-19.

    Arhiv: MDDSZ: Odrejanje drugega dela ali na drugem kraju zaradi izjemnih okoliščin

    Sistem urejanja delovnih razmerij delodajalcem omogoča poenostavljeno odrejanje opravljanja drugega dela oziroma dela na drugem kraju zaradi izjemnih okoliščin. Ta ureditev se ne nanaša le na čas, ko je bila razglašena epidemija, temveč tudi za okoliščine, ko je treba izvajati ukrepe zaradi preprečitve širjenja koronavirusne bolezni COVID-19, a le za čas trajanja okoliščin.

    Arhiv: ZRSZ: Oddaja zahtevkov za izplačilo subvencije možna tudi za avgust

    Od torka, 22. septembra, lahko zahtevek za izplačilo subvencije za skrajšani polni delovni čas oddate tudi za avgust.

    Arhiv: STA: GZS za hitro realizacijo predlaganih ukrepov za debirokratizacijo

    Ljubljana, 21. septembra (STA) - Člani upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so danes s predsednikom strateškega sveta za debirokratizacijo Ivanom Simičem razpravljali o predlogih ukrepov na davčnem in gospodarskem področju. Med predlogi ni nobenega, do katerega bi imeli v upravnem odboru resen zadržek, za večino pa bi si želeli, da čim prej pridejo v realizacijo.

    Arhiv: STA: Ministrstvo, GZS in OZS podjetja pozivajo k ukrepom za preprečevanje širjenja okužb

    Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) so na podjetja danes naslovili skupni poziv k izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom. Kot so poudarili, je pomembno, da gospodarstvo kljub vsem izzivom ostane v pogonu.

    Arhiv: OPRPS: Priprave na izpit za pridobitev strokovnega naziva certificirani računovodja (CR)

    Priprave so namenjene vsem, ki se nameravate udeležiti izpita za pridobitev strokovnega naziva certificirani računovodja (CR).

    Arhiv: OPRPS: Javno vabilo k opravljanju izpita za pridobitev strokovnega naziva certificirani knjigovodja (CK) in certificirani računovodja (CR)

    Odbor za poenotenje računovodske poklicne skupine vabi vse knjigovodje in računovodje, vpisane v register računovodske poklicne skupine, k opravljanju izpita za pridobitev strokovnega naziva certificirani knjigovodja (CK) in certificirani računovodja (CR).

    Arhiv: Spletna anketa Gospodarska pričakovanja 2021 – vabljeni k sodelovanju

    Obsega 6 kratkih vprašanj. Anketa je anonimna in GZS jamči, da so podatki in odgovori iz individualnih vprašalnikov strogo zaupni.

    Arhiv: AJPES: Poročanje slovenskih podjetij po SRS in MSRP

    Za poslovno leto 2019 je 66.815 družb poročalo podatke iz letnih poročil po SRS, 363 pa po MSRP

    Arhivi