Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: MNZ: Oddaja vlog brez uporabe e-identitete

    Zaradi posledic poplav so nekateri izgubili tudi svoje osebne dokumente in potrdila iz uradnih evidenc. Zato smo z Ministrstvom za notranje zadeve nekatere postopke poenostavili in pripravili posebne vloge. Tisti, ki so vas prizadele poplave, lahko tako nekatere vloge oddate brez uporabe e-identitete - enostavno in hitro.

    Arhiv: VŠR: Postanite Certificiran strokovnjak za obračun plač

    Obračunavanje plač in osebnih dohodkov je znanje, ki vam bo koristilo, ne glede na panogo, v kateri poslujete. Za vse, ki vas zanima, kako pravilno obračunati plače, so na Visoki šoli za računovodstvo pripravili certificiran program, na katerem boste spoznali in razumeli, kako pravilno pristopiti k obračunu.

    Arhiv: STA: V četrtek začetek oddaje vlog za višjo silo in čakanje na delo

    Ljubljana, 13. avgusta (STA) - Predvidoma od četrtka bodo lahko delodajalci oddajali vloge za povračilo nadomestila plače iz naslova višje sile ali čakanja na delo po noveli zakona o odpravi posledic naravnih nesreč, ki določa prve interventne ukrepe po katastrofalnih poplavah. Časa imajo 15 dni od uveljavitve novele oz. 15 dni od začetka odsotnosti delavca.

    Arhiv: STA: Novela zakona o odpravi posledic naravnih nesreč začela veljati

    Ljubljana, 10. avgusta (STA) - Poslanke in poslanci so na današnji izredni seji s 53 glasovi za in brez glasu proti potrdili sklep o nedopustnosti zakonodajnega referenduma o noveli zakona o odpravi posledic naravnih nesreč. V poslanskih skupinah so predlog podprli z namenom, da bi pomoč po katastrofalni povodnji hitreje prišla do tistih, ki jo potrebujejo.

    Arhiv: STA: Z rebalansom pol milijarde evrov za odpravo posledic poplav

    Ljubljana, 10. avgusta (STA) - Vlada je danes sprejela predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna, s katerim namenja 520 milijonov evrov za odpravo posledic poplav ter pomoč prizadetim. Dodatno zadolževanje ne bo potrebno, je povedal finančni minister Klemen Boštjančič.

    Arhiv: STA: Vlada s sklepom v oprostitev plačila upravnih taks pri zamenjavi v poplavi uničenih dokumentov

    Ljubljana, 10. avgusta (STA) - Vlada je na današnji seji sprejela sklep o oprostitvi plačila upravnih taks pri zamenjavi ali nadomestitvi v nedavnih poplavah uničenih ali poškodovanih dokumentov. Upravna taksa, plačana v obdobju od začetka ujm do uveljavitve sklepa bo zavezancu oz. plačniku povrnjena.

    Arhiv: FURS: Denarna pomoč za samozaposlene

    Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč (ZOPNN-F) prinaša denarno pomoč za samozaposlene. Izjavo za pomoč bodo samozaposleni vložili prek eDavkov.

    Arhiv: FURS: Poslovanje Finančne uprave RS 14. avgusta 2023

    14. avgusta med 8. in 15. uro bo zagotovljena odzivnost za morebitna nujna telefonska vprašanja v klicnih centrih Finančne uprave.

    Arhiv: MGTŠ: Ukrepi v pomoč gospodarstvu po poplavah

    Ministrstvo je dnevno v stiku z gospodarstvom, ki je utrpelo škodo v nedavnih poplavah. Z namenom pomoči je sodelovalo pri sprejemanju ukrepov tako v okviru sprememb Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč, kot na drugih področjih v pristojnosti ministrstva. V nadaljevanju predstavljamo ključne ukrepe za pomoč gospodarstvu.

    Arhiv: GZS: Začasna ocena škode v podjetjih blizu 400 milijonom evrov

    Ljubljana, 10. avgust 2023 - »Hitra pomoč gospodarstvu je najbolj učinkovit odgovor na stisko, v kateri so se znašla mnoga podjetja na najbolj prizadetih območjih. Ukrepi, ki jih je včeraj potrdil Državni zbor, gredo v pravo smer. Zato moramo s takim tempom nadaljevati«, pravi generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal. Po dosedanjih podatkih, ki smo jih zbrali na GZS s strani članov, je škoda v gospodarstvu že blizu 400 milijonom evrov. Gre za škodo na infrastrukturi, opremi, materialu in izgubi prihodka. To so prve, neuradne ocene, ki jih bomo na zbornici zbirali tudi v prihodnjih dneh.

    Arhivi