Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: MF: Prispevek bank za obnovo Slovenije

    Po nedavnih poplavah so bili že sprejeti nujni ukrepi za pomoč prizadetim. Glede na razsežnost posledic ujme je ključno, da zdaj tudi s sodelovanjem gospodarstva ustvarimo čim boljše pogoje za čimprejšnjo sanacijo nastalih razmer. Upoštevaje vlogo, ki jo ima v finančnem in gospodarskem prostoru, bo z dodatno začasno obdavčitvijo k obnovi države pomembno prispeval tudi bančni sektor.

    Arhiv: Anketa GZS: Anketa o zaposlovanju tuje delovne sile

    Z anketo želimo pridobiti vpogled v trenutne in bodoče kadrovske potrebe podjetij, po posameznih deficitarnih poklicih. Izsledki nam bodo v pomoč pri zastopanju interesov gospodarstva v komunikaciji z odločevalci. Anketa je anonimna.

    Arhiv: Anketa GZS: Zeleni prehod v gospodarstvu

    Vljudno vas vabimo k sodelovanju v anketi, s katero želimo pridobiti vpogled v že izvedeno transformacijo v vaših podjetjih oz. s projekti, ki jih izvajate, ter vaše prihodnje načrte v zvezi z zelenim prehodom.

    Arhiv: FURS: Izteka se rok za odlog plačila davčnih obveznosti zaradi poplav

    Naj spomnimo, da lahko še do vključno 6. septembra 2023 zaprosijo za odlog plačila tisti zavezanci, ki obveznosti iz upravičenega razloga, ki je povezan s poplavami, ne morejo plačati pravočasno.

    Arhiv: URSZR: Informacija o nadomestilu plač prostovoljcem za pomoč pri odpravljanju posledic poplav v avgustu

    Zahtevek za nadomestilo plače za zaposlenega, ki je kot prostovoljec opravljal naloge zaščite, reševanja in pomoči, vloži delodajalec na Upravo za zaščito in reševanje (URSZR).

    Arhiv: STA: V veljavi interventni ukrepi za pomoč po poplavah

    Ljubljana, 02. septembra (STA) - Veljati je začel interventni zakon z nujnimi ukrepi za odpravo posledic in pomoč prizadetim v avgustovskih poplavah. Usmerjeni so v obnovo javne infrastrukture ter poenostavitev postopkov in pridobivanja dovoljenj, prinašajo pa tudi ukrepe za pomoč prizadetim. Večina ukrepov bo veljala do konca leta, sledil bo zakon o obnovi.

    Arhiv: ZRSZ: Omogočena oddaja vlog za povračilo plače zaposlenih zaradi odprave posledic poplav

    Od danes, 4. 9. 2023, od 8:00 lahko delodajalci oddate vlogo za povračilo izplačanih plač zaposlenih, ki ste jim odredili obveznost opravljanja drugega dela zaradi odstranitve posledic poplav in plazov iz avgusta 2023.

    Arhiv: Vlada RS: Pojasnilo glede solidarnostnega prispevka in sobot

    Slovenija je v dneh in tednih od uničujočih poplav pokazala izjemno solidarnost. Izjemen odziv je doživel tudi dan solidarnosti, 14. avgust, ko je več deset tisoč prostovoljk in prostovoljcev priskočilo na pomoč ljudem, prizadetih v poplavah. V prvi fazi je bilo delo prostovoljcev res neprecenljivo.

    Arhivi