Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: MDDSZ: Rok za oddajo vlog za povračila nadomestil plač zaradi višje sile in čakanja na delo je 28. avgust

    Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec in vršilka dolžnosti generalne direktorice Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) Greta Metka Barbo Škerbinc sta danes delodajalce pozvala k oddaji vlog za povračilo nadomestil plač zaradi višje sile in čakanja na delo.

    Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

    Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 2. četrtletje 2023.

    Arhiv: STA: Prvih 100 milijonov iz solidarnostnega sklada predvidoma do konca oktobra

    Ljubljana, 16. avgusta (STA) - Slovenija lahko prvih 100 milijonov evrov iz solidarnostnega sklada EU za pomoč po poplavah pričakuje do konca oktobra. S temi sredstvi bo mogoče financirati odpravo škode predvsem na javni infrastrukturi, rok za porabo bo 18 mesecev, je danes povedal minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek. Iščejo se tudi drugi viri.

    Arhiv: STA: ZZZS je za mesec dni poenostavil pravila za pridobitev zdravil in medicinskih pripomočkov izgubljenih v ujmi

    Ljubljana, 15. avgusta (STA) - Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je za mesec dni poenostavil pravila za pridobitev zdravil in medicinskih pripomočkov, ki so jih ljudje izgubili v nedavni ujmi. To pomeni, da je mogoč predpis zdravila ali medicinskega pripomočka na daljavo, podobno kot je to veljalo v času epidemije koronavirusa, je poročal Radio Slovenija.

    Arhiv: FURS: Ponovni poskusi prevare z lažnimi elektronskimi in SMS sporočili

    S strani zavezancev so bili na FURS obveščeni, da ponovno prejemajo prevarantska elektronska sporočila. Nekateri dobijo sporočila prek elektronske pošte, drugi prek telefona kot SMS sporočilo.

    Arhiv: FURS: Predlaganje REK obrazcev na podlagi novele Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč – ZOPNN-F

    Po določbah ZOPNN-F bodo delodajalci lahko koristili dva ukrepa pomoči >>

    Arhiv: MGTŠ: Začetek ocenjevanja škode v gospodarstvu zaradi posledic poplav v avgustu 2023

    Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je na osnovi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje začelo z ocene škode v gospodarstvu po avgustovih poplavah in plazovih. Podjetja pripravijo oceno škode na strojih, opremi, zalogah in zaradi izpada prihodka na posebnem obrazcu skladno z izdanim navodilom ministrstva. Rok za posredovanje ocene škode je petek, 1. september 2023.

    Arhiv: MOPE: Nižja cena elektrike za poplavljena gospodinjstva

    Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je skupaj z dobavitelji električne energije zasnovalo ukrep, s katerim bodo vsem poplavljenim gospodinjstvom od avgusta do konca leta zagotovili električno energijo za 0,1 centa na kilovatno uro oziroma en evro na megavatno uro. S tem bi se mesečni račun povprečnega slovenskega odjemalca znižal za skoraj 60 odstotkov.

    Arhivi