Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: AJPES: Obvezen vpis elektronskega naslova gospodarskih družb

    Gospodarske družbe, gospodarska interesna združenja in podružnice tujih podjetij morajo v skladu z novelo Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1K) do 24. 2. 2022 v Poslovni register Slovenije vpisati tudi svoj elektronski naslov. Priporočamo pravočasen vpis v izogib predpisani globi zaradi prekrška.

    Arhiv: STA: Pogoj PCT z redkimi izjemami obvezen za vse zaposlene in uporabnike storitev

    Ljubljana, 11. septembra (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji sklenila zaostriti ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. S 15. septembrom bo pogoj PCT z redkimi izjemami obvezen za vse zaposlene in uporabnike storitev, zaščitne maske pa bodo morali nositi vsi v zaprtih javnih prostorih in tudi na prostem, če ni mogoče zagotoviti ustrezne razdalje.

    Arhiv: Slovenski podjetniški sklad objavlja Vavčer za prenos lastništva

    Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju: SPS) bo danes, 10. 9. 2021, v Ur. L. RS št. 145/2021 in na svoji spletni strani, ponovno objavil nov Vavčer za prenos lastništva.

    Arhiv: Zahteva reprezentativnih delodajalskih organizacij, da strošek testiranja ni breme delodajalca

    GZS, TZS, OZS, ZDS, ZDOPS: Stroški testiranja bremenijo delodajalce, kar negativno vpliva na celotno slovensko gospodarstvo, zato od vlade zahtevamo ustrezno ureditev testiranja.

    Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

    Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 2. četrtletje 2021.

    Arhiv: Anketa Analitike GZS: Poslovna pričakovanja v letu 2022

    Hvala vnaprej za vašo pripravljenost in vaš čas, namenjen izpolnjevanju kratke spletne ankete Gospodarska pričakovanja 2022.

    Arhiv: STA: Vlada razširila pogoj PCT na številne dejavnosti (dopolnjeno)

    Ljubljana, 04. septembra (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji sprejela nov odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT. Z njim bo s ponedeljkom razširila pogoj PCT na številne dejavnosti ter uporabo zaščitnih mask in razkužil. Pogoj PCT bodo morale izpolnjevati osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami, izkazati ga bo moral tudi uporabnik.

    Arhiv: FURS: Prenova REK obrazcev

    Poenostavitve se pripravljajo tudi pri REK obrazcih. Finančna uprava je namreč začela s prenovo REK obrazcev, pri kateri je osnovno izhodišče ukinitev obstoječih REK obrazcev: REK-1, REK-1a, REK-2, REK-1f, PNiPD in statističnega obrazca ZAP/M.

    Arhivi