Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  AJPES: Obvezen vpis elektronskega naslova gospodarskih družb

  Gospodarske družbe, gospodarska interesna združenja in podružnice tujih podjetij morajo v skladu z novelo Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1K) do 24. 2. 2022 v Poslovni register Slovenije vpisati tudi svoj elektronski naslov. Priporočamo pravočasen vpis v izogib predpisani globi zaradi prekrška.

  STA: Pogoj PCT z redkimi izjemami obvezen za vse zaposlene in uporabnike storitev

  Ljubljana, 11. septembra (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji sklenila zaostriti ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. S 15. septembrom bo pogoj PCT z redkimi izjemami obvezen za vse zaposlene in uporabnike storitev, zaščitne maske pa bodo morali nositi vsi v zaprtih javnih prostorih in tudi na prostem, če ni mogoče zagotoviti ustrezne razdalje.

  Slovenski podjetniški sklad objavlja Vavčer za prenos lastništva

  Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju: SPS) bo danes, 10. 9. 2021, v Ur. L. RS št. 145/2021 in na svoji spletni strani, ponovno objavil nov Vavčer za prenos lastništva.

  FURS: Pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z ukrepi PKP9 na davčnem področju

  Sprememba dokumenta.

  Zahteva reprezentativnih delodajalskih organizacij, da strošek testiranja ni breme delodajalca

  GZS, TZS, OZS, ZDS, ZDOPS: Stroški testiranja bremenijo delodajalce, kar negativno vpliva na celotno slovensko gospodarstvo, zato od vlade zahtevamo ustrezno ureditev testiranja.

  Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

  Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 2. četrtletje 2021.

  Anketa Analitike GZS: Poslovna pričakovanja v letu 2022

  Hvala vnaprej za vašo pripravljenost in vaš čas, namenjen izpolnjevanju kratke spletne ankete Gospodarska pričakovanja 2022.

  STA: Vlada razširila pogoj PCT na številne dejavnosti (dopolnjeno)

  Ljubljana, 04. septembra (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji sprejela nov odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT. Z njim bo s ponedeljkom razširila pogoj PCT na številne dejavnosti ter uporabo zaščitnih mask in razkužil. Pogoj PCT bodo morale izpolnjevati osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami, izkazati ga bo moral tudi uporabnik.

  FURS: Prenova REK obrazcev

  Poenostavitve se pripravljajo tudi pri REK obrazcih. Finančna uprava je namreč začela s prenovo REK obrazcev, pri kateri je osnovno izhodišče ukinitev obstoječih REK obrazcev: REK-1, REK-1a, REK-2, REK-1f, PNiPD in statističnega obrazca ZAP/M.

  Arhivi