Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZZZS: Pridobitev mobilne identitete smsPASS na območnih enotah ZZZS

    Od 24. junija 2021 lahko stranke tudi pri območnih enotah ZZZS v času uradnih ur na podlagi predhodne najave opravijo identifikacijo in podpišejo zahtevek za pridobitev mobilne identitete smsPASS.

    Arhiv: Informacija o poslovanju gospodarskih družb in s.p. dejavnosti 69.200 za leto 2020

    Pripravljena je analiza dejavnosti 69.200 za leto 2020 za gospodarske družbe in samostojne podjetnike posameznike, katerih osnovna dejavnost je opravljanje računovodske, knjigovodske in revizijske dejavnosti ter davčno svetovanje.

    Arhiv: FURS: Prenehanje veljavnosti interventnih ukrepov na področju plačilnih ugodnosti

    Do odloga plačila oziroma obročnega plačila v skladu z interventnimi ukrepi samo še do konca junija.

    Arhiv: SPS: Razpis za spodbude za digitalno transformacijo MSP

    Končno so pridobljena vsa soglasja, ki so bila potrebna za objavo razpisa za spodbude za digitalno transformacijo podjetij. V okviru javnega razpisa v vrednosti 30 mio EUR, bo sofinanciranih najmanj 300 projektov oz. podjetij, ki bodo izvedla digitalno transformacijo, dvig kompetenc zaposlenih v podprtih podjetjih ter povečala dodano vrednost na zaposlenega. Do prijave na razpis pa so upravičeni projekti iz obeh kohezijskih regij.

    Arhiv: FURS: Poslovanje s Finančno upravo po epidemiji

    Z dnem prenehanja veljavnosti odloka o razglasitvi epidemije, je prenehal veljati tudi Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19 v upravnih zadevah, ki je določal poslovanje upravnih organov v času epidemije. V tem času ste lahko poslovali v pretežni meri le elektronsko, osebna oddaja vlog pa je bila možna le ob predhodni najavi.

    Arhiv: STA: Tudi po koncu epidemije v veljavi ukrepi iz osmih protikoronskih zakonov (seznam)

    Ljubljana, 16. junija (STA) - V Sloveniji od danes uradno ni več več razglašena epidemija covida-19, še vedno pa je treba spoštovati zaščitne ukrepe in omejitve za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Vsaj še nekaj časa ostajajo v veljavi tudi ukrepi, ki jih je za blažitev posledic epidemije uveljavilo osem doslej sprejetih protikoronskih zakonov.

    Arhiv: Posvet GZS: Zavarovanje terjatev

    Brezplačen posvet bo potekal v torek, 22. junija 2021 od 10. do 13.25 ure / v živo (GZS, Dimičeva 13, dvorana A) in online preko Zoom aplikacije.

    Arhiv: ZRSZ: Pomembno obvestilo glede oddaje vlog

    Obveščamo vas, da je z iztekom epidemije prenehal veljati tudi Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja in preprečevanje širjenja okužbe v upravnih zadevah. Tako od 16. junija ni več možno oddati vloge po elektronski poti brez brez varnega elektronskega podpisa s kvalificiranim potrdilom.

    Arhiv: ZZZS: Prenehanje veljavnosti Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19 v upravnih zadevah

    ZZZS obvešča stranke, da 15. 6. 2021 preneha veljati Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19 v upravnih zadevah (objavljen v Uradnem listu RS, št. 34/2021; v nadaljevanju: Odlok), ki je določal začasne ukrepe za zavarovanje položaja strank in omogočanja odločanja organov v upravnih zadevah, ki posegajo v določbe Zakona o splošnem upravnem postopku (v nadaljevanju: ZUP).

    Arhiv: Javni razpis SPS: Spodbude za digitalno transformacijo MSP

    Obveščamo vas, da bo v petek 18. 6. 2021 objavljen javni razpis JR P4D ReactEU – Spodbude za digitalno transformacijo MSP.

    Arhivi