Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Odziv Zbornice računovodskih servisov na uvodnik revije Denar

    V majski številki revije Denar in na spletni strani revijadenar.si je bil objavljen prispevek odgovornega urednika, mag. Ivana Simiča, ki vsebuje nekaj napačnih in pavšalnih navedb o Zbornici računovodskih servisov (ZRS) in odzivih računovodske stroke na ukrepe za pomoč gospodarstvu ob izbruhu epidemije koronavirusa. Zato uveljavljamo našo pravico do popravka oziroma odgovora, v katerem podajamo nekaj popravkov in pojasnil k omenjenemu prispevku.

    Arhiv: FURS: Še slab teden časa za oddajo obračunov DDPO in DohDej za leto 2019

    Zavezanci, ne pozabite na oddajo obračuna DDPO in DohDej do 1. junija 2020. Rok za oddajo davčnega obračuna davka od dohodkov pravnih oseb (obračun DDPO) in davčnega obračuna akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti (obračun DohDej) za koledarsko leto 2019 je bil zaradi epidemije COVID-19 iz 31. marca 2020 premaknjen na 31. maj 2020.

    Arhiv: ZRSZ: V petek 29. maja nova izplačila po interventnih zakonih

    Do sedaj sta bili izvedeni dve izplačili v skupni vrednosti 35 milijonov EUR 21.900 delodajalcem za 94.500 zaposlenih, medtem ko je tretje majsko izplačilo predvideno ta petek, 29. maja 2020.

    Arhiv: Banke lahko pri izračunavanju kreditne sposobnosti izločijo začasno znižanje dohodkov zaradi epidemije

    Banke bodo mesece z začasno znižanimi dohodki, ki so posledica epidemije COVID-19, lahko izločile iz izračunavanja kreditne sposobnosti potrošnika. V Banki Slovenije so namreč v izrednih okoliščinah spopadanja z epidemijo COVID-19 prilagodili sedaj veljavna pravila, ki določajo, da se pri izračunu letnega dohodka potrošnika upošteva dohodek v obdobju enega leta pred sklenitvijo nove kreditne pogodbe. Spremembe začnejo veljati 1. junija 2020.

    Arhiv: Webinar GZS: Interventni ukrepi v Avstriji – pogovor s Slovensko gospodarsko zvezo iz Celovca

    Epidemija Covid-19 je v celotno družbo in tudi v gospodarstvo vnesla velike spremembe in od vseh deležnikov zahtevala prilagodljivost ter hitre reakcije. Kako so se z epidemijo in njenimi posledicami soočili in se še vedno soočajo v sosednji Avstriji? Kakšne ukrepe za pomoč gospodarstvu so sprejeli? Kako učinkovitost teh ukrepov ocenjujejo na Slovenski gospodarski zvezi iz Celovca? Opravili bomo pregled podpornih in premostitvenih ukrepov za podjetja v Avstriji. Vabljeni k ogledu webinarja, ki bo v torek , 26. maja 2020 od 14.00 do 15.00 ure.

    Arhiv: Slovenski podjetniški sklad objavlja spremembe razpisa P7R – Mikrokrediti na problemskih območjih z visoko brezposelnostjo in na obmejnih problemskih območjih v Republiki Sloveniji

    Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) je v petek 22. maja 2020 v Uradnem listu RS št. 75/2020 in na spletni strani SPS, objavil spremembe javnega razpisa P7R 2019 – Mikrokrediti na problemskih območjih z visoko brezposelnostjo in obmejnih problemskih območjih v Republiki Sloveniji.

    Arhiv: E-okrogla miza: Kam po denar v času krize?

    Pandemija COVID-19 je potisnila gospodarstvo v spiralo negotovosti, podatki pa nakazujejo najhujšo gospodarsko krizo po veliki depresiji. Prihajajoče posledice in učinki so za podjetja in globalna gospodarstva v večini še nepredvidljive. Zato je toliko bolj pomembno, da se podjetja začnejo pravočasno prilagajati na novo okolje in sprejemati ukrepe za stabilnost poslovanja v naslednjem obdobju. Pridružite se nam na e-okrogli mizi, ki bo potekala v četrtek, 28. maja 2020 od 10.00 do 11.30 ure.

    Arhiv: Prenehanje začasnih ukrepov v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni Covid-19

    Vlada RS je sprejela sklep o prenehanju razlogov za začasne ukrepe v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19). Sklep je objavljen v Uradnem listu RS št. 74/2020.

    Arhiv: #PKP3 v obravnavo v Državni zbor RS

    DZ RS je objavil predlog Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19, t. im. #PKP3, ki ga je Vlada RS potrdila v torek. DZ RS naj bi ga obravnaval v naslednjem tednu. Paket vsebuje začasne ukrepe za omilitev in odpravo posledic covid-19 na področju dela, javnih financ, gospodarstva, kmetijstva, gozdarstva in prehrane, štipendij, subvencije študentske prehrane, visokega šolstva, infrastrukture ter javnega naročanja.

    Arhiv: ZRSZ: Preverjanje višine prejetih povračil nadomestila plače

    Glede izplačevanja povračil nadomestila plače je od začetka tega tedna na Portalu za delodajalce ZRSZ na voljo aplikacija za preverjanje, koliko sredstev ste prejeli.

    Arhivi