Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Začasnemu zadržanju rokov v sodnih in upravnih zadevah zelena luč odbora DZ

    Ljubljana, 18. marca (STA) - Odbor DZ za pravosodje je dal zeleno luč predlogu zakona, ki zaradi epidemije koronavirusa začasno ustavlja tek rokov v sodnih in upravnih zadevah ter prekinja postopke pozivov na prestajanje zaporne kazni. Večina na odboru je ocenila, da je predlagani zakon v tem trenutku smiseln in potreben.

    Arhiv: Odbor DZ potrdil zakonsko podlago za nemoteno oskrbo s hrano

    Ljubljana, 18. marca (STA) - Odbor DZ za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je danes v luči blažitve posledic pandemije koronavirusa potrdil predlog zakona o interventnih ukrepih na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane, ki med drugim omogoča nemoteno oskrbo s hrano za prebivalce Slovenije. Posamični ukrepi se bodo sprejemali glede na razmere na trgu.

    Arhiv: Zaščitna oprema za pravne osebe, 18. 3. 2020

    GZS je v sodelovanju s svojimi člani čez vikend pripravila nabor možnih virov za nabavo zaščitne opreme, za potrebe države.
    Na podlagi tega seznama je Vlada RS v ponedeljek odobrila naročilo interventnega uvoza mask za potrebe države.
    Od torka, 24. 3. 2020, bo imelo podjetje LABENA d.o.o. na razpolago maske tudi za pravne osebe.

    Arhiv: Vaša vprašanja in odgovori: Kako je z delom na domu v izrednih okoliščinah?

    Koristne informacije in napotki za o odreditvi dela na domu, o tem, ali ga je mogoče odrediti enostransko

    Arhiv: SID Banka: Ublažitev finančnih posledic širjenja virusa v gospodarstvo

    Finančni produkti bodo trgu na voljo od aprila 2020 dalje.

    Arhiv: SI-CERT pripravil napotke za varno delo do doma

    Na SI-CERT so pripravili ključne napotke za delo doma za zaposlene in tudi za organizacije, kako naj poskrbijo za zaščito storitev, ki se bodo na ta način uporabljale v delovnem procesu.

    Arhiv: Vlada RS: Podaljšujemo roke za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil

    Vlada je na 5. dopisni seji dne, 17. 3. 2020 zvečer sprejela predlog Zakona o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju, s katerim podaljšuje roke za predložitev davčnih obračunov in oddajo letnih poročil. Izdala je tudi Odlok, s katerim določa, da ob polnoči začasno prenehajo obratovati mejni prehodi za obmejni promet na meji s Hrvaško.

    Arhiv: Slovenski podjetniški sklad je 17. 3. za blažitev posledic koronavirusa dodal še dva ukrepa

    Slovenski podjetniški sklad je danes za blažitev posledic koronavirusa dodal še dva UKREPA, in sicer ukrep št. 7 in ukrep št. 8.

    Arhiv: Dopolnjena verzija dokumenta Pravice in obveznosti iz delovnega razmerja

    17.3.: Inšpektorat Republike Slovenije za delo objavil dopolnjena verzija dokumenta - Celovita, dopolnjena informacija o pravicah in obveznostih iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin: ključne informacije in odgovori na pogosta vprašanja glede uveljavljanja pravic in obveznosti iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin zaradi zmanjšanja širjenja koronavirusa SARS-CoV-2.

    Arhiv: Odreditev letnega dopusta ob trenutni epidemiološki situaciji v Sloveniji

    Glede na to, da na Inšpektoratu za delo prejemamo vrsto vprašanj in prijav glede odrejanja letnega dopusta ob trenutni epidemiološki situaciji v Sloveniji poudarjamo, da delodajalec ne sme zgolj enostransko odrejati letnega dopusta. Opozarjamo na okoliščine, ki jih mora upoštevati delodajalec pri odločanju o času izrabe letnega dopusta, ki jih določa 163. člen ZDR-1.

    Arhivi