Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Seminar: Obisk davčnega inšpektorja

    V sodelovanju z inšpektorji svetniki s FURS-a bo predstavljeno, kako poteka obisk davčnega inšpektorja, kakšna so pooblastila inšpektorjev, pravice in dolžnosti zavezancev v postopku davčno inšpekcijskega nadzora. Izpostavljeni bodo tudi primeri po posameznih področjih inšpiciranja (davki, davčne blagajne, delo in zaposlovanje na črno). Seminar bo potekal 18. 5. 2016.

    Arhiv: Dodatno pojasnilo v zvezi z vročanjem in prevzemanjem odločb NUSZ v portalu eDavki

    Pomembno obvestilo glede prevzema odločb za zavezance, ki uporabljajo digitalno potrdilo, in za zavezance, ki nimajo lastnega digitalnega potrdila niti organu niso sporočili pooblaščenca za vročanje.

    Arhiv: Izpit za pridobitev naziva "Strokovni vodja računovodskega servisa", junij 2016

    Izpit po programu za pridobitev naziva »strokovni vodja računovodskega servisa« se opravlja pisno, z uporabo računalniškega programa e-testing na sedežu Zbornice računovodskih servisov.

    Arhiv: Ugodnosti za člane ZRS: Zavarovanja pravne zaščite

    ZRS je v sodelovanju s KRIK AKSUM Zavarovalno posredniško družbo d.o.o. in ARAG SE - zavarovalnico pravne zaščite podružnica v Ljubljani za člane ZRS oblikovala posebni zavarovalni program zavarovanja pravne zaščite za člane ZRS:

    Arhiv: eVročanje odločb o odmeri NUSZ in odmeri davka na vodna plovila

    Pravnim osebam je Finančna uprava RS začela elektronsko vročati odločbe o odmeri NUSZ in odločbe o odmeri davka na vodna plovila.

    Arhiv: Opozorilo: val okužb z izsiljevalskimi virusi

    Preberite si SI-CERT obvestilo z opisom preventivnih ukrepov.

    Arhiv: Kakšna je plačilna disciplina?

    Dospele neporavnane obveznosti nad 5 dni neprekinjeno v letu 2015 imajo trend upadanja, število plačilno nesposobnih subjektov in njihov znesek sta manjša tudi v primerjavi s preteklimi leti. Tudi januarja 2016 se je zmanjšal povprečni dnevni znesek in število pravnih oseb z likvidnostnimi težavami, enako pri samostojnih podjetnikih. Največ plačilno nesposobnih pravnih oseb sodi v področje trgovine, sledi gradbeništvo, področje strokovne, znanstvene in tehnične dejavnosti ter predelovalne dejavnosti, pri podjetnikih je pomembno še področje gostinstva.

    Arhiv: Seminar: Kako do poplačila vaših terjatev v tujini?

    Se soočate s problematiko zavarovanja in poplačila vaših terjatev v tujini? Vas ta negotovost odvrača od sklepanja zanimivih poslov? Vam zapadle terjatve zaposlujejo resurse, ki bi jih sicer angažirali v pridobivanje novih poslov? Na seminarju bodo slovenske specializirane organizacije predstavile storitve preverjanja potencialnih partnerjev, zavarovanja poslov in izterjave v tujini.
    Seminar bo potekal v četrtek, 3. 3. 2016 na GZS (organizator je Center za mednarodno poslovanje pri GZS).

    Arhiv: Vabilo na delavnico UVELJAVITEV NOVOSTI KP GRADBENIH DEJAVNOSTI V PRAKSI

    Nova Kolektivna pogodba gradbenih dejavnosti prinaša podjetjem v dejavnosti gradbeništva pomembne prednosti. Seznanite se z njimi in jih izkoristite.
    Delavnica je na voljo v dveh izvedbah: petek, 4. 3. in četrtek, 24. 3. 2016 na GZS (organizator je Združenje gradbeništva in gradbenega materiala pri GZS).

    Arhiv: Brošura ZRS: Kdo pa vam vodi poslovne knjige?

    Arhiv: Brošura ZRS: Kdo pa vam vodi poslovne knjige?

    Za pravilne in resnične podatke v bilanci je v skladu s predpisi odgovoren direktor podjetja. Zato je pomembno, da veste, komu ste prepustili vodenje poslovnih knjig in izdelavo računovodskih izkazov. V Zbornici računovodskih servisov smo pripravili seznam vprašanj, ki so vam lahko v pomoč pri preverjanju kakovosti vašega izvajalca računovodskih storitev.

    Arhivi