Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Delavnica: Notranja komunikacija

    Arhiv: Delavnica: Notranja komunikacija

    Svoje znanje in izkušnje bo z nami ponovno delila odlična predavateljica Sanela Banović.
    Namen delavnice je na preprost način približati udeležencem pomen emocionalnega načina življenja ter obrazložiti pomen notranje in zunanje komunikacije za vsakdanje obremenitve.
    Odgovorili bomo tudi na vprašanja: Zakaj je pomembno poslušati, a ne slišati, ne samo samega sebe, temveč tudi svojo okolico? Kaj pomeni danes digitalna demenca in socialna depersonalizacija?

    Arhiv: Zbiramo naročila za koledarje ZRS za leto 2017

    Arhiv: Zbiramo naročila za koledarje ZRS za leto 2017

    Uporabnega koledarja bodo veseli vaši sodelavci, stranke ali partnerji.

    Arhiv: Zavajajoče oglaševanje - EUROPEAN TRADEMARK PUBLICATION REGISTER

    Zavajajoče oglaševanje s strani poslovnih imenikov oz. registrov slovaškega podjetja TPR Trademark Publication Register pod naslovom EUROPEAN TRADEMARK PUBLICATION REGISTER.

    Arhiv: Polnopravno članstvo ZRS v EFAA

    Arhiv: Polnopravno članstvo ZRS v EFAA

    ZRS je 24. 06. 2016 v Madridu slovesno podpisala sprejem v polnopravno članstvo EFAA.

    Arhiv: Ugotavljanje lastnosti zavarovanca po uradni dolžnosti od 1. aprila 2016 dalje

    Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije je začel s postopki ugotavljanja lastnosti zavarovanca za tiste osebe, ki svojega statusa v skladu z novelo zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2B) niso uskladile do 31. 3. 2016. Zavod bo tem osebam po uradni dolžnosti ugotovil lastnost zavarovanca od 1. aprila 2016 dalje, s tem pa je povezano tudi plačilo prispevkov za socialno varnost.

    Arhiv: Seminar: Kako poslovati s Švico?

    Vljudno vabljeni na seminar Kako poslovati s Švico, ki se bo odvijal v četrtek, 16. junija 2016, na Gospodarski zbornici Slovenije. Poleg pravil in postopkov napotitve delavcev v Švico bodo špredstavljeni tudi pravni in računovodski vidik ter postopek izvoza. Velikokrat se namreč zgodi, da se podjetje pred začetkom poslovanja v Švici ne pozanima dovolj o njihovi regulativi, kar povzroči dodatne stroške. Prav tako so v praksi primeri, ko podjetje želi slediti postopkom, a so ti zelo zapleteni in lahko hitro pride do napake in sankcij.

    Arhiv: Brošura ZRS: Kdaj in kako zamenjati izvajalca računovodskih storitev?

    Arhiv: Brošura ZRS: Kdaj in kako zamenjati izvajalca računovodskih storitev?

    V Zbornici računovodskih servisov smo pripravili informacije in priporočila za učinkovito zamenjavo izvajalca računovodskih storitev. V vsakem primeru svetujemo, da edini razlog menjave izvajalca računovodskih storitev ni cena storitve, če je izvajalčeva storitev v skladu s pričakovanji naročnika.

    Arhiv: Seminar: Inšpekcijski nadzor – prehitite inšpektorja za delo

    Seminar bo delodajalce opozoril na nepravilnosti, ki jih inšpektorat opaža pri svojih nadzorih, da boste lahko zakonito, hkrati pa uspešno prilagodili poslovanje. Dobili boste poglobljen vpogled v način dela inšpektorjev za delo, vaše pravice ob obisku inšpektorja in vaše dolžnosti. Seminar bo potekal 8. 6. 2016.

    Arhiv: Seminar: Finančni nasveti za majhna in srednja podjetja

    Kako povečati likvidnost, kako bolje obvladovati finančna tveganja, kako priti do »potrpežljivih« posojil SID banke in kako sodelovati z bankami in FURS-om pri iskanju rešitev za izhod iz finančnih težav? Seminar je namenjen tako tistim, ki imate težave z dolžniki kot tistim, ki iščete izhod iz finančnih zagat. Seminar bo potekal 31. 5. 2016.

    Arhivi