Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Veljati je začel akt o digitalnih storitvah

    Bruselj, 16. novembra (STA) - Z današnjim dnem je začel veljati akt o digitalnih storitvah. Ta ponudnikom digitalnih storitev, kot so družbena omrežja in tržnice, postavlja jasne obveze za zaščito svojih uporabnikov pred nezakonitimi vsebinami, dezinformacijami in drugimi družbenimi tveganji.

    Arhiv: STA: Odbor zvišal mejo za strožjo obdavčitev normirancev

    Ljubljana, 16. novembra (STA) - Odbor DZ za finance je za potrditev na plenarni seji pripravil predlog novele zakona o dohodnini, s katero se odpravlja nekatere razbremenitve, potrjene letos spomladi. Opozicija, ki so ji številne rešitve sporne, je uspela nekoliko omiliti zaostritev davčne obravnave normirancev. Izredna seja DZ bo v četrtek.

    Arhiv: FURS - Bodite pozorni: vedno nova in vse več lažnih sporočil

    Zavezanci FURS vsak dan že skoraj dva tedna obveščajo o sporočilih, ki naj bi jih dobili od Finančne uprave glede preplačila davka. Opozarjamo, da gre za poskuse prevare in lažna sporočila. Ne nasedajte in nikamor ne sporočajte ali vpisujte svojih podatkov.

    Arhiv: MF: Fitch potrdil bonitetno oceno Slovenije 12. 11. 2022

    Agencija Fitch je včeraj potrdila bonitetno oceno Slovenije pri A s stabilnimi obeti.

    Arhiv: STA: DZ sprejel novelo zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma

    Ljubljana, 11. novembra 2022 (STA) - DZ je s 46 glasovi za in enim proti sprejel novelo zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma, s katerim se med drugim v pravni red vnaša pravila glede nadzora izvora premoženja pri politično izpostavljenih osebah in gotovine pri čezmejnem prenosu ter odpravlja nekatere pomanjkljivosti letos sprejetega novega zakona.

    Arhiv: SURS: Anketa o spremljanju zadovoljstva uporabnikov

    Ocenite delo SURS.

    Arhiv: ZRS: Priprave in izpit za pridobitev naziva »Strokovni vodja računovodskega servisa«

    Vabljeni, da oddate prijavo za priprave in izpit za pridobitev naziva Strokovni vodja računovodskega servisa do srede, 9. 11. 2022.

    Arhiv: FURS: Poskus prevare

    Davčne zavezance obveščamo, da je po elektronski pošti in SMS-ih zaokrožilo sporočilo, ki navaja, da naj bi zavezanci imeli preplačilo davka. Ob tem pošiljatelj ponuja povezavo na spletno stran, kjer lahko posameznik preveri dejansko stanje.

    Arhiv: SPS: Bliža se prijavni rok za razpis za Krizno likvidnostne kredite – 15. 11. 2022 do 14.00 ure

    Gre za Javni razpis z oznako P7CE 2022, ki je bil prvotno objavljen v Uradnem listu RS, št. 128 dne 7. 10. 2022 in spremenjen 21. 10. 2022 z objavo v Uradnem listu RS, št. 135/2022. Z zadnjo objavo so bili spremenjeni Splošni pogoji kandidiranja na osnovi katerih je mogoče pridobiti financiranje iz naslova Krizno likvidnostnih kreditov, če podjetje odpravlja gospodarsko škodo zaradi virusa COVID 19 in hkrati tudi posledice energetske krize na poslovanje podjetja.

    Arhivi