Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Seminar: Kako varen je vaš denar v Avstriji?

    Gospodarska zbornica Slovenije vas v sodelovanju s Slovensko gospodarsko zvezo v Celovcu in odvetniško pisarno Grilc Vouk Škof vabi, da se udeležite seminarja KAKO VAREN JE VAŠ DENAR V AVSTRIJI? Seminar bo v ponedeljek, 29. junija 2015, ob 9.00 na GZS, dvorana C (I nadstropje).

    Arhiv: Člani GZS, ki opravljate obrtno dejavnost, pozor!

    Nekateri člani GZS v teh dneh s strani Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS) prejemate račune za plačilo prispevka za izvajanje Kolektivne pogodbe za podjetništvo in obrt v višini 2 evrov na zaposlenega delavca pri posameznem delodajalcu, ki opravlja obrtno dejavnost. Gospodarska zbornica Slovenije ni podpisnica kolektivne pogodbe za podjetništvo in obrt.

    Arhiv: Kronika 5. izleta ZRS: Salzburg in Orlovo gnezdo

    Že peti tradicionalni in prvič dvodnevni izlet za člane ZRS je potekal v petek, 29. maja in soboto, 30. maja 2015. Zbralo se nas je rekordno število udeležencev (77!). Sklenili smo, da se naslednje let ponovno vidimo na dvodnevnem 6. izletu ZRS! Za naslednjo destinacijo je že nekaj predlogov.

    Arhiv: Izbiramo Naj računovodski servis 2015

    Postopek izbora vsem prijavljenim nudi vpogled v poslovanje in s tem daje odgovor, kako nadgraditi svoje storitve. Izbirali bomo med tremi kategorijami računovodskih servisov: MALI, SREDNJI in VELIKI. Prijave zbiramo do 22.6.2015.

    Arhiv: Priprave na izpit in izpit Strokovni vodja računovodskega servisa v juniju

    Vabljeni, da se pred poletjem udeležite priprav, ki bodo potekale 12.-19. 6., in izpita, ki bo 22. 6. 2015.

    Arhiv: Razvoj in številčni prikaz panoge za leto 2014

    Zbrani so podatki o številu, prihodkih in zaposlenih, glavni poudarki iz izkaza uspeha in pomembnejši kazalniki a družbe in samostojne podjetnike, ki opravljajo računovodske, knjigovodske in revizijske dejavnosti ter davčno svetovanje – SKD 69.200.

    Arhiv: Samo še jutri velja zgodnja kotizacija za seminar Obligacijsko pravo za računovodje

    Izobraževanje je namenjeno računovodjem, ki želijo nadgraditi svoje obstoječe strokovno znanje s poznavanjem osnov obligacijskega prava. Za člane GZS znaša zgodnja kotizacija 76,00 € + DDV in za ostale 120,00 € + DDV.

    Arhiv: Sporočilo za medije: Izvajalci računovodskih storitev dobili svoj standard

    Ljubljana, 18. maja 2015 – Zbornica računovodskih servisov (ZRS) je danes širši javnosti predstavila Standard izvajalcev računovodskih storitev. Standard opredeljuje smernice za opravljanje računovodske dejavnosti oziroma določa pogoje, ki jih mora izpolnjevati izvajalec računovodskih storitev, da svoje delo opravlja strokovno in kakovostno. Namen standarda je v prvi vrsti zaščititi uporabnike računovodskih storitev, saj je bilo do sedaj to področje povsem neurejeno.

    Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: Učinkovit finančni nadzor podjetja, 3. 6. 2015 v Portorožu

    Člani ZRS se lahko dogodka v organizaciji Smartfin d.o.o. udeležijo brezplačno. Streho se popravlja, ko sije sonce. Ko dežuje, je prepozno.

    Arhiv: Izvoljen nov Upravni odbor ZRS

    Upravni odbor Zbornice računovodskih servisov je na svoji konstitutivni seji dne 13. 5. 2015 potrdil nov Upravni odbor ZRS. Predsednik ZRS ostaja Aleksander Štefanac, za podpredsednico je imenovana Valentina Zupan. Polonca Podgoršek je potrjena za direktorico tudi v novem mandatu.

    Arhivi