Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Slovenski inštitut za revizijo: Spremembe pravilnikov

    Spremembe Pravilnikov se nanašajo na podaljšanje roka vpisa v sezname aktivnih imetnikov nazivov iz dveh na tri leta.

    Arhiv: SURS: Davčna obremenitev stroškov dela v Sloveniji v 2019 40,3-odstotna

    Davčna obremenitev stroškov dela je bila v letu 2019 v Sloveniji 40,3-odstotna, kar je za 0,5 odstotne točke višje kot v letu 2018.

    Arhiv: FURS: Pooblaščanje

    Finančna uprava RS je pripravila dokument Pooblaščanje, ki vsebuje podrobnejši opis najbolj pogostih vrst pooblastil, ki jih uporabljajo zavezanci pri poslovanju s Finančno upravo.

    Arhiv: Slovenski inštitut za revizijo: Knjiženje obračuna nadomestila za čakanje na delo in izplačilo kriznega dodatka

    Odbor sekcije preizkušenih računovodij in računovodij je na svoji seji obravnaval način knjiženja povračila za čakanje na delo in kriznega dodatka skladno z Zakonom o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) ter v zvezi s tem pripravil pojasnilo.

    Arhiv: AJPES: Skrajni rok za predložitev letnih poročil in premoženjskih bilanc je 1. junij 2020

    AJPES obvešča zavezance za predložitev letnih poročil in premoženjskih bilanc za leto 2019, da se z uveljavitvijo Odloka o preklicu epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) rok za predložitev letnih poročil in premoženjskih bilanc v letu 2020, določen z Zakonom o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju, izteče 31. maja 2020. Ker je zadnji dan roka nedelja, ko AJPES ne dela, je skladno s 101. členom Zakona o splošnem upravnem postopku skrajni rok za predložitev 1. junij 2020.

    Arhiv: FURS: Obvestilo o podaljšanju roka za predložitev REK obrazcev

    FURS na pobudo davčnih zavezancev podaljšuje rok za oddajo REK obrazcev za izplačilo plače in nadomestilo plače za obdobje marec/2020 in april/2020 do 31. maja 2020.

    Arhiv: ZRSZ: Razširjena ciljna skupina brezposelnih za subvencionirano zaposlitev Zaposli.me

    Po novem lahko delodajalci na javnem povabilu Zaposli.me pridobite subvencijo tudi za zaposlitev starejših od 30 let, ki so izgubili delo iz poslovnih razlogov, zaradi stečaja, likvidacije ali prisilne poravnave kot posledica epidemije COVID-19, pri čemer so se prijavili v evidenco ZRSZ brezposelnih v obdobju od 13. marca 2020 do 30. septembra 2020.

    Arhiv: GZS, TZS, ZDS in ZDOPS predlagajo dodatne ukrepe #PKP3

    Gospodarska zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije so skupaj pripravili nabor dodatnih ukrepov za omilitev posledic epidemije covid-19. Opozarjajo namreč, da bo večina podjetij posledice epidemije čutila vsaj še nekaj mesecev. Nekateri predlogi so kratkotrajnejšega značaja in vezani na čas izrednih razmer, za druge pa si delodajalske organizacije zavzemajo za to, da bi bili vključeni v trajnejše sistemske zakonodajne spremembe.

    Arhiv: SPS: V okviru razpisa p1 plus 2020 vzpostavljena nova kreditno garancijska linija za kritje škode COVID-19

    Slovenski podjetniški sklad je 8. maja 2020 v Ur.l. RS št. 65/2020 objavil spremembe javnega razpisa z oznako P1 plus 2020 – Garancije Sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 31 z dne 20. marca 2020. Glavna novost se nanaša na vzpostavljeno novo kreditno - garancijsko linijo z oznako C.19 – Mikrogarancije za MSP – kritje škode zaradi virusa COVID-19.

    Arhiv: Webinar GZS: Usklajevanje službenih obveznosti in privatnega življenja med in po epidemiji

    Mnogi med nami smo se trenutno znašli v situaciji, ko smo bili intenzivno vpeti v različne vloge, ki jih je bilo še bistveno težje uskladiti kot prej. Pri tem pa je ključno, da se v prvi vrsti naučimo poskrbeti zase in sebe včasih postaviti na prvo mesto. Kako to narediti, če je pri tem potrebno uskladiti še družino in službene obveznosti. Webinar bo v petek 22. maja 2020 od 13.30 do 15.00 ure.

    Arhivi