Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: ZRSZ: Do 9. maja podaljšan rok za oddajo vlog za povračilo izplačanih nadomestil plače

    Spremembe in dopolnitve Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic (ZIUZEOP-A), ki so začele veljati 1. maja, so prinesle nekatere novosti tudi pri uveljavljanju povračila nadomestila plače zaposlenih.

    Arhiv: FURS: Delodajalci: katere ukrepe v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov za socialno varnost za vaše zaposlene lahko izkoristite in kako? (SPREMENJENO)

    FURS je objavil spremenjeno preglednico ukrepov v zvezi z delom in plačevanjem prispevkov. Z rdečo so označene spremembe glede na novelo ZIUZEOP-A.

    Arhiv: FURS: Zakon o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ)

    Sprememba dokumenta, kjer so pojasnjeni bistveni ukrepi, ki se tičejo postopkov pri Finančni upravi Republike Slovenije.

    Arhiv: Veljati je začel drugi paket interventnih ukrepov

    1. maja 2020 je začel veljati drugi paket interventnih ukrepov za blaženje posledic epidemije novega koronavirusa, ki med drugim prinaša državna jamstva za likvidnostna posojila podjetij v skupnem obsegu dve milijardi evrov.

    Arhiv: FURS: Rok za oddajo REK-1 obrazcev za izplačane plače in nadomestila za marec 2020 je podaljšan do 15.5.2020

    FURS sporoča, da sprememb v zvezi z interventnimi ukrepi, potrebnih za izvedbo koriščenja interventnih ukrepov pri obračunu plač, določeni delodajalci še niso uspeli implementirati v programskih podporah za oddajo REK-1 obrazcev, zato se rok za oddajo teh obrazcev podaljšuje na 15. 5. 2020.

    Arhiv: AJPES: Ne-poročanje podatkov o neporavnanih obveznostih z oznako R v RTR

    Ajpes sporoča, da zaradi odložitve izvrševanja sklepov o izvršbi, ki jih je uvedel ZIUZEOP, ponudniki plačilnih storitev za komitente, za katere so zadržali izvrševanje sklepov in oznake R, od 11. aprila 2020 ne poročajo. V zvezi s tem opozarjajo, da so v tem obdobju podatki pri oznaki R lahko neverodostojni.

    Arhiv: FURS: Onemogočena oddaja REK-1f za izplačila po ZIUZEOP

    Oddaja obračuna za izplačilo plače za zaposlene pri fizičnih osebah (REK-1f) bo na eDavkih možna predvidoma od 21. 5. 2020 dalje.

    Arhivi