Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Posnetek webinarja: Dobrobit zaposlenih v času COVID-19

    Oglejte si posnetek webinarja na katerem so bili predstavljeni tudi izsledki Raziskave o dobrobiti zaposlenih, ki je bila v aprilu 2020 izvedena med slovenskimi podjetji.

    Arhiv: Accountancy Europe - strokovna vprašanja ravnanj revizorjev in drugih računovodskih strokovnjakov v zvezi s COVID-19

    Accountancy Europe, ki je vodilna evropska organizacija revizorjev in drugih računovodskih strokovnjakov in katere polnopravni član je tudi Slovenski inštitut za revizijo, je izdala dve informativni listi (factsheets), ki obravnavata strokovna vprašanja ravnanj revizorjev in drugih računovodskih strokovnjakov v zvezi s COVID-19.

    Arhiv: FURS: Omogočena oddaja vloge za medletno spremembo višine akontacije DDPO ali DohDej

    Ali želite vložiti vlogo za spremembo akontacije DDPO ali DohDej? Poseben obrazec na eDavkih je na voljo od 6. maja dalje.

    Arhiv: FURS: Ali želite vrniti mesečni temeljni dohodek? Posebna izjava bo na voljo od 11. maja dalje

    Izjavo je mogoče vložiti izključno preko informacijskega sistema Finančne uprave RS eDavki, in sicer od dne 11. 5. 2020 naprej. Velja za samozaposlene, kmete, družbenike in verske uslužbence.

    Arhiv: FURS: Oddaja OPSVZ, OPSVL, OPSVK in OPSVP za mesec april in maj 2020 v primeru bolniške odsotnosti

    Navodila FURS za izpolnjevanje OPSV s primeri.

    Arhiv: FURS: Pogosta vprašanja in odgovori o ukrepih na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa (dopolnitev)

    Zaradi pogostega spreminjanja dokumenta so na FURS postavili stran, kjer lahko preko novic spremljate spremembe dokumenta. V posamezni novici so navedene vse spremembe v dokumentu (našteta so spremenjena, dodana in izbrisana vprašanja).

    Arhiv: ZZZS: Uveljavitev določb o podaljšanju napotnice (za administrativno razbremenitev zdravnikov in za poenostavitev za zavarovane osebe)

    Od 8. maja 2020 širitev pooblastila za zdravljenje z novo pristojnostjo in obveznostjo napotnega zdravnika za podaljšanje veljavnosti napotnice.

    Arhiv: ZZZS: Ponovno omogočeno vročanje v nenujnih zadevah

    Na podlagi Zakona o spremembi in dopolnitvah Zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (v nadaljnjem besedilu: ZZUSUDJZ-A), je od 1. maja 2020 dalje ponovno omogočeno vročanje tudi v nenujnih zadevah.

    Arhiv: Vprašanja in odgovori o novih bančnih posojilih

    Kdo je upravičen do posojil? Do kdaj je možno zaprositi za posojilo? Na kaj je potrebno paziti pri namenu posojila? Vaša vprašanja in odgovore si lahko preberete v nadaljevanju.

    Arhiv: FURS: Še do 9. maja je čas za uveljavljanje oprostitve marčevskih in aprilskih prispevkov

    Novi rok na podlagi novele ZIUZEOP-A. Velja za samozaposlene, kmete, družbenike in verske uslužbence.

    Arhivi