Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: URSZR: Informacija o nadomestilu plač prostovoljcem za pomoč pri odpravljanju posledic poplav v avgustu

    Zahtevek za nadomestilo plače za zaposlenega, ki je kot prostovoljec opravljal naloge zaščite, reševanja in pomoči, vloži delodajalec na Upravo za zaščito in reševanje (URSZR).

    Arhiv: STA: V veljavi interventni ukrepi za pomoč po poplavah

    Ljubljana, 02. septembra (STA) - Veljati je začel interventni zakon z nujnimi ukrepi za odpravo posledic in pomoč prizadetim v avgustovskih poplavah. Usmerjeni so v obnovo javne infrastrukture ter poenostavitev postopkov in pridobivanja dovoljenj, prinašajo pa tudi ukrepe za pomoč prizadetim. Večina ukrepov bo veljala do konca leta, sledil bo zakon o obnovi.

    Arhiv: ZRSZ: Omogočena oddaja vlog za povračilo plače zaposlenih zaradi odprave posledic poplav

    Od danes, 4. 9. 2023, od 8:00 lahko delodajalci oddate vlogo za povračilo izplačanih plač zaposlenih, ki ste jim odredili obveznost opravljanja drugega dela zaradi odstranitve posledic poplav in plazov iz avgusta 2023.

    Arhiv: Vlada RS: Pojasnilo glede solidarnostnega prispevka in sobot

    Slovenija je v dneh in tednih od uničujočih poplav pokazala izjemno solidarnost. Izjemen odziv je doživel tudi dan solidarnosti, 14. avgust, ko je več deset tisoč prostovoljk in prostovoljcev priskočilo na pomoč ljudem, prizadetih v poplavah. V prvi fazi je bilo delo prostovoljcev res neprecenljivo.

    Arhiv: STA: Izteka se obdobje znižanega prispevka za OVE pri elektriki

    Ljubljana, 31. avgusta (STA) - Danes se izteče enoletno obdobje za polovico znižanega prispevka za zagotavljanje podpor proizvodnji elektrike iz obnovljivih virov energije (OVE), ki ga plačujejo gospodinjski in mali poslovni odjemalci. Ukrep je bil sprejet hkrati z regulacijo drobnoprodajnih cen za te odjemalce. Regulacija je bila podaljšana, znižanje prispevka za zdaj ne bo.

    Arhiv: STA: DZ potrdil interventni zakon za pomoč po poplavah

    Ljubljana, 31. avgusta (STA) - DZ je danes na izredni seji sprejel interventni zakon, ki prinaša nujne ukrepe za odpravo posledic in pomoč prizadetim v nedavnih vremenskih ujmah. Usmerjeni so v obnovo javne infrastrukture ter poenostavitev postopkov in pridobivanja dovoljenj, prinašajo pa tudi ukrepe za pomoč občinam, gospodarstvu ter prebivalcem.

    Arhiv: MDDSZ: Ukrepi za pomoč prizadetim v avgustovskih poplavah in plazovih

    Državni zbor je sprejel nov sveženj ukrepov za pomoč prizadetim v poplavah. Ukrepi iz pristojnosti ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so namenjeni žrtvam poplav in plazov iz avgusta 2023, ohranjanju delovnih mest ter zagotavljanju kadrov za odpravo posledic poplav in plazov.

    Arhiv: MGTŠ: Ukrepi za pomoč gospodarstvu za odpravo posledic škode v poplavah

    Če podjetja želijo prejeti 10 % preplačila, je 1. 9. 2023 zadnji dan za oddajo poenostavljenega obrazca za oceno škode v gospodarstvu po poplavah na e-naslov: poplave2023.mgts@gov.si ali po navadni pošti na MGTŠ, Trubarjeva ulica 11, 2000 Maribor (z oznako »Poplave avgust 2023«).

    Arhiv: Računalniški tečaj EXCEL ZA ZAHTEVNE UPORABNIKE

    Skupina B2 d.o.o. je pripravila tečaj EXCEL ZA ZAHTEVNE UPORABNIKE, ki je namenjen komercialistom, analitikom, projektnim vodjem, računovodjem, načrtovalcem poslovnih procesov, finančnikom, ekonomistom, kontrolorjem, kadrovikom idr. Člani Zbornice računovodskih servisov imajo 10 % popust na kotizacijo.

    Arhivi