Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: MGTŠ: Od ponedeljka, 21. avgusta naprej trgovine ponovno odprte po ustaljenem delovnem času

    Poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan je danes preklical Odredbo za možnost odprtja prodajaln ob nedeljah in z zakonom določenih dela prostih dnevih. Danes izdan preklic začne veljati v ponedeljek, 21. avgusta 2023. Prodajalne bodo tako lahko izjemoma odprte le še to nedeljo, 20. avgusta 2023.

    Arhiv: STA: Na zavodu za zaposlovanje pozivajo k pravočasni oddaji vlog za višjo silo in čakanje na delo

    Ljubljana, 18. avgusta (STA) - Zavod RS za zaposlovanje že prejema vloge delodajalcev za koriščenje ukrepov višje sile in čakanja na delo, ki ju je ob poplavah predvidela novela zakona o odpravi posledic naravnih nesreč. Pristojni ob tem delodajalce opozarjajo, naj vloge, četudi nepopolne, oddajo pravočasno, saj jih bo mogoče dopolniti. Prvi rok se namreč izteka že 28. avgusta.

    Arhiv: FURS: Odmere, opominjanje in izvršbe ponovno stekle

    Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) ponovno izvaja postopke, ki so bili zaradi preprečevanja posledic poplav začasno prilagojeni.

    Arhiv: Eurostat: Letna stopnja inflacije v EU

    Letna inflacija v EU je julija 2023 znašala 6,1 %, (junija 6,4 %, julija 2022 9,8 %), Najnižje letne stopnje so bile v Belgiji (1,7 %), Luksemburgu (2 %) in Španiji (2,1 %), najvišje pa na Madžarskem (17,5 %), Slovaškem in Poljskem (obe 10,3 %). V Sloveniji je julijska inflacija znašala 5,7 %.

    Arhiv: FURS: Uveljavljanje vračila trošarine v primeru uničenja trošarinskih izdelkov v poplavah avgusta 2023

    Za trošarinske izdelke, ki so bili že sproščeni v porabo (zanje je bila že plačan trošarina) in so bili uničeni v poplavah je možno uveljavljati vračilo trošarine.

    Arhiv: MDDSZ: Rok za oddajo vlog za povračila nadomestil plač zaradi višje sile in čakanja na delo je 28. avgust

    Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec in vršilka dolžnosti generalne direktorice Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) Greta Metka Barbo Škerbinc sta danes delodajalce pozvala k oddaji vlog za povračilo nadomestil plač zaradi višje sile in čakanja na delo.

    Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

    Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 2. četrtletje 2023.

    Arhiv: STA: Prvih 100 milijonov iz solidarnostnega sklada predvidoma do konca oktobra

    Ljubljana, 16. avgusta (STA) - Slovenija lahko prvih 100 milijonov evrov iz solidarnostnega sklada EU za pomoč po poplavah pričakuje do konca oktobra. S temi sredstvi bo mogoče financirati odpravo škode predvsem na javni infrastrukturi, rok za porabo bo 18 mesecev, je danes povedal minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek. Iščejo se tudi drugi viri.

    Arhivi