Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: ZZZS je za mesec dni poenostavil pravila za pridobitev zdravil in medicinskih pripomočkov izgubljenih v ujmi

    Ljubljana, 15. avgusta (STA) - Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je za mesec dni poenostavil pravila za pridobitev zdravil in medicinskih pripomočkov, ki so jih ljudje izgubili v nedavni ujmi. To pomeni, da je mogoč predpis zdravila ali medicinskega pripomočka na daljavo, podobno kot je to veljalo v času epidemije koronavirusa, je poročal Radio Slovenija.

    Arhiv: FURS: Ponovni poskusi prevare z lažnimi elektronskimi in SMS sporočili

    S strani zavezancev so bili na FURS obveščeni, da ponovno prejemajo prevarantska elektronska sporočila. Nekateri dobijo sporočila prek elektronske pošte, drugi prek telefona kot SMS sporočilo.

    Arhiv: FURS: Predlaganje REK obrazcev na podlagi novele Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč – ZOPNN-F

    Po določbah ZOPNN-F bodo delodajalci lahko koristili dva ukrepa pomoči >>

    Arhiv: MGTŠ: Začetek ocenjevanja škode v gospodarstvu zaradi posledic poplav v avgustu 2023

    Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je na osnovi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje začelo z ocene škode v gospodarstvu po avgustovih poplavah in plazovih. Podjetja pripravijo oceno škode na strojih, opremi, zalogah in zaradi izpada prihodka na posebnem obrazcu skladno z izdanim navodilom ministrstva. Rok za posredovanje ocene škode je petek, 1. september 2023.

    Arhiv: MOPE: Nižja cena elektrike za poplavljena gospodinjstva

    Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je skupaj z dobavitelji električne energije zasnovalo ukrep, s katerim bodo vsem poplavljenim gospodinjstvom od avgusta do konca leta zagotovili električno energijo za 0,1 centa na kilovatno uro oziroma en evro na megavatno uro. S tem bi se mesečni račun povprečnega slovenskega odjemalca znižal za skoraj 60 odstotkov.

    Arhiv: MNZ: Oddaja vlog brez uporabe e-identitete

    Zaradi posledic poplav so nekateri izgubili tudi svoje osebne dokumente in potrdila iz uradnih evidenc. Zato smo z Ministrstvom za notranje zadeve nekatere postopke poenostavili in pripravili posebne vloge. Tisti, ki so vas prizadele poplave, lahko tako nekatere vloge oddate brez uporabe e-identitete - enostavno in hitro.

    Arhiv: VŠR: Postanite Certificiran strokovnjak za obračun plač

    Obračunavanje plač in osebnih dohodkov je znanje, ki vam bo koristilo, ne glede na panogo, v kateri poslujete. Za vse, ki vas zanima, kako pravilno obračunati plače, so na Visoki šoli za računovodstvo pripravili certificiran program, na katerem boste spoznali in razumeli, kako pravilno pristopiti k obračunu.

    Arhiv: STA: V četrtek začetek oddaje vlog za višjo silo in čakanje na delo

    Ljubljana, 13. avgusta (STA) - Predvidoma od četrtka bodo lahko delodajalci oddajali vloge za povračilo nadomestila plače iz naslova višje sile ali čakanja na delo po noveli zakona o odpravi posledic naravnih nesreč, ki določa prve interventne ukrepe po katastrofalnih poplavah. Časa imajo 15 dni od uveljavitve novele oz. 15 dni od začetka odsotnosti delavca.

    Arhiv: STA: Novela zakona o odpravi posledic naravnih nesreč začela veljati

    Ljubljana, 10. avgusta (STA) - Poslanke in poslanci so na današnji izredni seji s 53 glasovi za in brez glasu proti potrdili sklep o nedopustnosti zakonodajnega referenduma o noveli zakona o odpravi posledic naravnih nesreč. V poslanskih skupinah so predlog podprli z namenom, da bi pomoč po katastrofalni povodnji hitreje prišla do tistih, ki jo potrebujejo.

    Arhiv: STA: Z rebalansom pol milijarde evrov za odpravo posledic poplav

    Ljubljana, 10. avgusta (STA) - Vlada je danes sprejela predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna, s katerim namenja 520 milijonov evrov za odpravo posledic poplav ter pomoč prizadetim. Dodatno zadolževanje ne bo potrebno, je povedal finančni minister Klemen Boštjančič.

    Arhivi