Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: FURS: Kritična napaka pri oddaji REK obrazcev, 9. 11. 2023

  FURS obvešča, da zaznava težave z sumarnimi polji pri oddaji REK obrazcev. V primeru javljene katere od spodnjih napak, kliknite na Izračun na zbirnem delu obrazca. Sumarna polja se bodo uskladila in REK boste lahko oddali.

  Arhiv: FURS: Davčno izogibanje pomeni nepravično razdelitev davčnih bremen in izkrivljanje konkurenčnosti na trgu

  V konkretnem postopku, ki ga je v presojo na Ustavno sodišče posredovalo Vrhovno sodišče, je prišlo do davčnega izogibanja. Davčni zavezanec se je želel neupravičeno okoristiti v breme javnih financ. Ustavno sodišče v tem delu ni ugotovilo nepravilnosti odločitev Finančne uprave.

  Arhiv: Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2024/2025

  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije objavlja javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko oziroma študijsko leto 2024/2025, ki jih je možno v Izmenjevalnico oddati do vključno 31. januarja 2024.

  Arhiv: Donacija ZRS Zavodu Mirno morje Maribor

  Jubilejnega 25. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev v Laškem se je oktobra 2023 zbralo 386 udeležencev. ZRS je od vsake plačane kotizacije udeležencev kongresa nakazala 5 evrov na račun Zavoda Mirno morje Slovenija, ki je partner projekta Mirno morje, najuspešnejšega socialnega pedagoškega projekta v Evropi za otroke in mladostnike iz socialno ogroženih okolij, otroških in mladinskih domov, ter ustanov za otroke z motnjami v telesnem in duševnem razvoju."

  Arhiv: EFAA: Anketa o privlačnosti računovodskega poklica

  anonimna anketa

  Arhiv: SURS: Vaše mnenje nam je pomembno, delite ga z nami!

  Anketa o spremljanju zadovoljstva uporabnikov SURS

  Arhiv: Delavnica ZRS: Komunikacijske veščine za računovodje, 28.11.2023

  Delavnica Komunikacijske veščine za računovodje je namenjena izvajalcem računovodskih storitev, tako vodjem računovodskih servisov, kot zaposlenim v računovodstvu. Je trening ozaveščanja komunikacijskih veščin za boljše in učinkovitejše sporazumevanje pri delu.

  Arhiv: FURS: Kako hitreje do odmere davka na motorna vozila in hitrejše registracije vozila?

  FURS podaja nekaj nasvetov in informacij, ki lahko omogočijo hitrejšo odmero davka na motorna vozila (DMV).

  Arhiv: Povračilo nadomestila plače zaposlenim na začasnem čakanju zaradi poplav podaljšano do konca novembra

  Zaposlene, ki jim začasno ne morete zagotavljati dela zaradi posledic poplav, lahko po novem napotite na začasno čakanje najdlje do 30. novembra 2023. Vlada je namreč podaljšala veljavnost ukrepa. Rok za oddajo vloge za povračilo nadomestila plače je 15 dni od napotitve zaposlenega na začasno čakanje.

  Arhiv: GZS: Zviševanje davkov bo dodatno ogrozilo panoge, ki se že soočajo s krizo

  V gospodarstvu smo in želimo še naprej biti solidarni do tistih, ki so jih avgustovske poplave prizadele, vendar so nekatere rešitve v predlogu Zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev nesorazmerne in nesprejemljive za gospodarstvo, predvsem za tisti del, ki se že mesece sooča s padanjem naročil, nižjo proizvodnjo in celo z odpuščanji zaposlenih.

  Arhivi