Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: FURS: Pravočasna oddaja obračuna DDV-O

  Zaradi nedelovanja sistema eDavki, danes, 30. 11. 2023, bodo na FURS obračune za DDV oddane jutri, 1. 12. 2023 upoštevali za pravočasne (ne označujete izjave "samoprijava").

  Arhiv: Tibor Šimonka na Vrhu slovenskega gospodarstva: Sloveniji manjka »big picture«

  Brdo pri Kranju, 29. november 2023 - »Glavna pomanjkljivost naše države je, da ji manjka vizija, kaj želimo doseči,« je izpostavil predsednik GZS Tibor Šimonka na 18. Vrhu slovenskega gospodarstva. Udeleženci so se strinjali, da je skupni cilj vseh razvoj Slovenije. Uskladili oz. 'uglasili' (op. rdeča nit dogodka je bila 'uglašeni v razvoju') so se glede treh ključnih ukrepov. Prvič, Slovenija mora postati energetsko samozadostna. Zato je potrebno najkasneje v naslednjem letu izvesti referendum o gradnji JEK2. Drugič, pot do večje blaginje je višja dodana vrednost, kar lahko dosežemo le z večjimi vlaganji v raziskave in razvoj. Država se je že zavezala, da bo za raziskave in razvoj namenila 1 % BDP. Dodatnih 0,25 % mora zagotoviti za inovacije. Tretjič, vzdržati se mora dodatnih obremenitev podjetij. Največjega in najpomembnejšega strateškega dogodka GZS se je udeležilo prek 450 gospodarstvenikov, predstavnikov politike in medijev.

  Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2023 - vse lokacije

  Objavljen je urnik vseh izvedb seminarja Davčni obračun in letno poročilo za leto 2023, ki ga organizira Zbornica računovodskih servisov v sodelovanju z območnimi zbornicami in samostojnimi regionalnimi zbornicami v sistemu GZS.

  Arhiv: Uprava RS za javna plačila: Dopolnjen spletni portal UJP JN Plačila

  Nameščena je nova verzija spletnega portala UJP JN Plačila.

  Arhiv: FURS: Načrtovana nedostopnost storitev sistema eDavki in G2G, 1. - 3. 12. 2023

  Od petka, 1. 12. 2023, od 15.00 do nedelje, 3. 12. 2023, do predvidoma 23.00 storitve sistema eDavki in G2G ne bodo delovale zaradi nadgradnje zalednih sistemov.

  Arhiv: MGTŠ: Še tri dni za oddajo vlog za predplačila in oceno škode v gospodarstvu po avgustovskih poplavah

  Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport poziva vsa prizadeta podjetja v poplavah, ki so že oddala oceno škode in bi želela izplačilo predplačil ter vsa podjetja, ki še niso oddala ocene škode v gospodarstvu za poplave v začetku avgusta, da to storijo do vključno tega petka 1. 12. 2023 do polnoči.

  Arhiv: ZZZS: Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in uvedba obveznega zdravstvenega prispevka

  Z 31. decembrom 2023 se ukinja prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje. S 1. januarjem 2024 se uvaja obvezni zdravstveni prispevek (OZP).

  Arhiv: FURS: Poročanje operaterjev platform

  Izmenjava podatkov, ki jih sporočajo operaterji platform (MRDP/DAC7).
  Nov dokument.

  Arhiv: MGTŠ: Podajte mnenje na Slovenske računovodske standarde 2024

  Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je prejelo prošnjo Slovenskega inštituta za revizijo za soglasje k Slovenskim računovodskim standardom, ki bodo v uporabi od leta 2024 naprej. Preden na ministrstvu podajo odločitev o soglasju, pozivajo zainteresirane osebe, da podajo svoje mnenje, ki ga lahko izrazijo vključno do 4. decembra 2023, in sicer preko elektronske pošte.

  Arhiv: STA: Vlada potrdila predlog zakona o obnovi po ujmi (dopolnjeno)

  Ljubljana, 23. novembra (STA) - Vlada je danes skladno z napovedmi na dopisni seji potrdila predlog zakona o obnovi in razvoju po avgustovski ujmi. Zakonski predlog vsebuje okoli 150 členov in posega na številna področja, omogočil pa naj bi hitro obnovo in normalizacijo razmer na prizadetih območjih ter postavil temelje za nadaljnji razvoj in večjo odpornost na naravne nesreče.

  Arhivi