Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: UPPD: Nov seznam tveganih držav za pranje denarja ali financiranje terorizma

    Objavljen je nov seznam držav, v zvezi s katerimi obstaja visoko in povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma.

    Arhiv: STA: Vlada namenila 10 milijonov evrov humanitarne pomoči za prebivalce na prizadetih območjih

    Ljubljana, 05. avgusta (STA) - Vlada je na današnji seji prebivalcem na prizadetih območjih namenila 10 milijonov evrov humanitarne pomoči. Sredstva bosta prejeli humanitarni organizaciji Rdeči križ Slovenije in Slovenska Karitas, in sicer vsaka po pet milijonov evrov. Pristojnim službam zaščite, reševanja in pomoči je vlada izrekla posebno priznanje.

    Arhiv: Slovensko zavarovalno združenje: Nasvet zavarovancem ob poplavah, ki so prizadele Slovenijo

    SLOVENSKO ZAVAROVALNO ZDRUŽENJE vsem prizadetim ob poplavah svetuje naj najprej poskrbijo za svojo varnost ter za varnost svojih bližnjih. Posebej bi želeli izpostaviti, da nevarnost ne mine ko voda odteče, saj so na mestih poplav velikokrat prisotna tveganja, ki izhajajo predvsem iz električne napeljave in drugih morebiti poškodovanih napeljav. Nobena materialna škoda ni pomembnejša od življenja.
    Z oddajo prijave zavarovancem ni treba hiteti, ampak raje počakajte, da se razmere umirijo in voda umakne.

    Arhiv: 24ur.com: Poplavljeno vozilo: ne zaganjajte motorja, na servis naj ga odpelje vleka

    Hude poplave, ki so odnesle hiše, ceste in drevesa, so zalile tudi na stotine avtomobilov. Vozilo je treba odpeljati na pregled, strokovnjaki pa poudarjajo, da ga nikar ne zaganjajte. "Ne zaganjajte motorja, ampak pokličite vleko, da vozilo odpelje v preverjeno servisno delavnico, kjer bodo serviserji zmočene dele vozila razstavili in preverili, katere komponente je voda poškodovala. Tudi na videz posušeno vozilo naj bo na pregled v delavnico pripeljano z vleko," priporočajo strokovnjaki AMZS.

    Arhiv: FURS: Priporočamo zbiranje finančne pomoči prek humanitarnih organizacij

    Če fizična oseba prejme pomoč od organizacij, ki imajo status humanitarne organizacije, je ta pomoč oproščena plačila dohodnine.

    Arhiv: MDDSZ: Pravice in obveznosti delavcev v primeru naravne nesreče

    Zaradi naravne nesreče, ki je prizadela Slovenijo, delovna zakonodaja daje več možnosti, kako urejati odsotnost, ko delavci bodisi niso mogli priti na delo bodisi so prišli, pa so zaradi nepredvidenih vremenskih razmer ali z njimi povezanih dogodkov oziroma okoliščin odšli predčasno, kakor tudi odsotnost v prihodnjih dneh.

    Arhiv: MGTŠ: Pričetek ocenjevanja škode v gospodarstvu zaradi julijskih neurij

    Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je na osnovi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje na podlagi Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč in Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode zadolženo za pripravo ocene škode zaradi posledic julijskih neurij.

    Arhiv: Varni na internetu: Si dobil SMS v imenu Pošte?

    V zadnjih dneh prejemamo veliko prijav phishinga v imenu Pošte Slovenije. Goljufi ti najprej pošljejo SMS da bo tvoj paket zaradi napačnega naslova zavrnjen. Ko klikneš na povezavo v sporočilu, te ta pripelje do obrazca za vpis naslova, ki pa se nahaja na lažni spletni strani.

    Arhiv: Urad RS za nadzor proračuna: Izobraževanje za pridobitev naziva državni notranji revizor in preizkušeni državni notranji revizor

    Slovenski inštitut za revizijo razpisuje novo izobraževanje za pridobitev revizorskega naziva.

    Arhiv: Izredna novica - Poplave v Sloveniji

    Na GZS z zaskrbljenostjo spremljamo razmere na terenu in posledice katastrofalnih poplav, ki so prizadele tudi proizvodne in druge poslovne obrate, zato naše člane pozivamo, da sodelujejo z lokalnimi izpostavami republiškega Urada za zaščito in reševanje predvsem pri nudenju pomoči tistim podjetjem, ki so jim poplave povzročile škodo.

    Arhivi