Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Možnost testiranja novih vrst dohodkov REK-O obrazca

    V pomoč zavezancem pri prilagoditvi informacijskih sistemov je FURS na testnem portalu eDavki objavil dokument REK-O obrazec za izplačila vrst dohodkov z vgrajenimi predvidenimi kontrolami, ki jih je mogoče testirati. Na novo je omogočeno testiranje 20 vrst dohodkov poleg že objavljenih 18 vrst dohodkov.

    Arhiv: STA: Vlada potrdila ugodnejšo davčno obravnavo povračila stroškov prevoza na delo

    Ljubljana, 23. junija (STA) - Vlada je v okviru ukrepov za naslovitev visokih cen pogonskih goriv povračilo stroškov prevoza na delo, ki se ne všteva v davčno osnovo, zvišala z 0,18 na 0,21 evra za kilometer. Višino neobdavčenega povračila stroškov prevoza na službenem potovanju pa je zvišala z 0,37 na 0,43 evra za kilometer. Spremembe se bodo začele uporabljati julija.

    Arhiv: FURS: Moteno delovanje sistema eDavki, 1. 7. 2022

    V petek, 1. 7. 2022, bo od 00:00 (polnoč) do predvidoma 10:00 zaradi nadgradnje Registra davčnih zavezancev moteno delovanje sistema eDavki.

    Arhiv: FURS: Stanje turističnega bona in Bona21 preverite v eDavkih

    V samo eni minuti lahko stanje bona prevrite prek mobilne aplikacije eDavki, čakalni čas v klicnem centru Finančne uprave RS pa je zaradi navala klicev močno podaljšan.

    Arhiv: ZRS: Zbiranje prijav študentov za prakso/delo v računovodskih servisih

    Pri Zbornici računovodskih servisov smo pričeli z zbiranjem prijav študentov za prakso/delo v računovodskih servisih.

    Arhiv: STA: Od srede dalje mladim na voljo digitalni boni

    Ljubljana, 11. junija (STA) - Od srede dalje bodo osnovnošolci zadnje triade, dijaki in študentje lahko koristili digitalne bone '22 za nakup računalniške opreme. Glede na veliko zanimanje na vladni službi za digitalno preobrazbo pričakujejo unovčenje velikega števila bonov. Ti bodo po opravljenem brezplačnem izobraževanju pozneje na voljo tudi starejšim od 55 let.

    Arhiv: ECB: Ključne obrestne mere ECB

    ECB namerava na julijski seji o denarni politiki ključne obrestne mere zvišati za 0,25 %.

    Arhiv: MF: Bonitetni agenciji S&P Global in DBRS Morningstar potrdili bonitetni oceni Slovenije

    Bonitetni agenciji S&P Global in DBRS Morningstar sta v petek, 10. junija 2022, Sloveniji potrdili bonitetni oceni AA- oziroma A (high) in stabilne obete.

    Arhiv: STA: Na čelu Fursa kot v. d. Peter Grum

    Ljubljana, 09. junija (STA) - Vlada je danes za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Finančne uprave RS (Furs) imenovala Petra Gruma. Imenovan je do imenovanja generalnega direktorja po izvedenem razpisu, a največ za šest mesecev. Grum je na čelu Fursa nasledil Ivana Simiča, ki je v sredo po imenovanju nove vlade odstopil.

    Arhiv: ZRSZ: Javno povabilo Delovni preizkus podaljšano do konca julija 2023

    Z dnem 9. junija, ZRSZ objavlja spremembo javnega povabila Delovni preizkus. Po novem lahko delodajalci predložite ponudbo za delovni preizkus do porabe sredstev, najdlje do 31. julija 2023.

    Arhivi