Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Možnost testiranja novih vrst dohodkov REK-O obrazca

    V pomoč zavezancem pri prilagoditvi informacijskih sistemov je FURS na testnem portalu eDavki objavil dokument REK-O obrazec za izplačila vrst dohodkov z vgrajenimi predvidenimi kontrolami, ki jih je mogoče testirati. Na novo je omogočeno testiranje 12 vrst dohodkov.

    Arhiv: FURS: Rok za uveljavitev novega REK-O obrazca prestavljen na 1. januar 2023

    V Uradnem listu RS, št. 96/2022, z dne 15. 7. 2022 je objavljen Pravilnik o spremembah Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev, s katerim je na novo določen rok za uveljavitev novega REK-O obrazca, in sicer za izplačila od 1. januarja 2023 dalje.

    Arhiv: Varni na internetu: Poskrbite za varnost telefona na dopustu

    Pametni telefoni so postali nepogrešljiv del našega življenja – tudi na dopustu. Z njihovo pomočjo brskamo po spletu, dostopamo do družbenih omrežij in spletne banke, plačujemo, iščemo letalske karte in prenočišča, obeležujemo pomembne trenutke, se navigiramo … Lahko bi rekli, da so naši telefoni svet v malem. Kljub temu, da nam omogočajo dostop do številnih storitev in da na njih hranimo nešteto pomembnih datotek, pa mnogi uporabniki ne poskrbijo za njihovo ustrezno zaščito. Na SI-CERT smo pripravili nekaj napotkov, kako poskrbeti za zaščito naših telefonov, še posebno v času dopustov.

    Arhiv: STA: Na sodiščih med enomesečnimi sodnimi počitnicami predvsem nujne zadeve (ozadje)

    Ljubljana, 13. julija (STA) - V petek se uradno začenjajo enomesečne sodne počitnice. V tem času bodo sodne dvorane večinoma samevale, vendar delo ne bo povsem zastalo.

    Arhiv: IRSD: V okviru usmerjene akcije opravljenih že 479 nadzorov glede izplačila regresa za letni dopust

    Inšpektorat RS za delo (IRSD) v letošnjem letu nadaljuje tako z rednim kot usmerjenim nadzorom pri delodajalcih glede izplačila regresa za letni dopust, pri katerem obravnavamo prejete prijave in izhajamo tudi iz podatkov Finančne uprave RS o delodajalcih, ki niso oddali iREK obrazca za izplačilo regresa za letni dopust v letu 2022. IRSD pri tem pozornost namenja tako večjim kot manjšim delodajalcem.

    Arhiv: FURS: Posebno opozorilo za vse ponudnike turističnih bonov in Bonov21

    Portal za unovčevanje turističnih bonov in BON21 v sistemu eDavki bo za unovčevanje (za nazaj) odprt do vključno 15. 7. 2022.

    Arhiv: AJPES: Zadovoljstvo uporabnikov

    Uporabniki so zadovoljstvo z AJPES že drugo leto zapored ocenili z oceno 4,7, kar je najboljša ocena odkar AJPES izvaja anketo.

    Arhiv: AVR: Nov seznam subjektov javnega interesa, 30. 6. 2022

    Agencija za javni nadzor nad revidiranjem je objavila nov seznam subjektov javnega interesa, na dan 30. junija 2022.

    Arhiv: ZZZS: Papirnate certifikate, ki nadomeščajo evropsko kartico lahko odslej naročate tudi preko spleta

    ZZZS je vzpostavil novo spletno rešitev za naročilo evropske kartice zdravstvenega zavarovanja. Dostop do spletne strani za oddajo naročila evropske kartice je enak kot do zdaj.

    Arhivi