Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Od srede brez pogoja PCT le v živilsko trgovino ali lekarno (seznam)

    Ljubljana, 14. septembra (STA) - V sredo stopajo v veljavo obsežne spremembe odlokov za omejevanje širjenja epidemije covida-19, ki uvajajo pogoj PCT v veliko večino javnega življenja v državi. Pogoja PCT ne bo treba izpolnjevati le mlajšim od 12 let oz. ob obisku trgovine z živili ali lekarne. Izjema bo še obisk zdravnika zaradi nujnega zdravstvenega stanja.

    Arhiv: STA: Gospodarstvo ob zaostrovanju pogoja PCT nezadovoljno s kritjem stroškov testiranja

    Ljubljana, 13. septembra (STA) - V želji po večji zaščiti državljanov je vlada zaostrila ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa. Med drugim bo razen redkih izjem od srede za vse zaposlene in uporabnike storitev veljala obveza izpolnjevanja pogoja PCT. V gospodarstvu ukrepe večinoma pozdravljajo, se pa ne strinjajo s tem, da stroške testiranja krijejo delodajalci.

    Arhiv: PCT – odgovori ministrstev na najpogostejša vprašanja

    Na posebni spletni strani GZS Poslovni nasveti v času koronavirusa smo zbrali odgovore ministrstev glede Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (UL. RS. št. 142/2021).

    Arhiv: AJPES: Obvezen vpis elektronskega naslova gospodarskih družb

    Gospodarske družbe, gospodarska interesna združenja in podružnice tujih podjetij morajo v skladu z novelo Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1K) do 24. 2. 2022 v Poslovni register Slovenije vpisati tudi svoj elektronski naslov. Priporočamo pravočasen vpis v izogib predpisani globi zaradi prekrška.

    Arhiv: Slovenski podjetniški sklad objavlja Vavčer za prenos lastništva

    Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju: SPS) bo danes, 10. 9. 2021, v Ur. L. RS št. 145/2021 in na svoji spletni strani, ponovno objavil nov Vavčer za prenos lastništva.

    Arhiv: Zahteva reprezentativnih delodajalskih organizacij, da strošek testiranja ni breme delodajalca

    GZS, TZS, OZS, ZDS, ZDOPS: Stroški testiranja bremenijo delodajalce, kar negativno vpliva na celotno slovensko gospodarstvo, zato od vlade zahtevamo ustrezno ureditev testiranja.

    Arhiv: Anketa Analitike GZS: Poslovna pričakovanja v letu 2022

    Hvala vnaprej za vašo pripravljenost in vaš čas, namenjen izpolnjevanju kratke spletne ankete Gospodarska pričakovanja 2022.

    Arhiv: STA: Vlada razširila pogoj PCT na številne dejavnosti (dopolnjeno)

    Ljubljana, 04. septembra (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji sprejela nov odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT. Z njim bo s ponedeljkom razširila pogoj PCT na številne dejavnosti ter uporabo zaščitnih mask in razkužil. Pogoj PCT bodo morale izpolnjevati osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami, izkazati ga bo moral tudi uporabnik.

    Arhivi