Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: VŠR: Spletna šola - Knjigovodsko spremljanje proizvodnje

    Spletna šola je namenjena predvsem računovodjem in knjigovodjem v proizvodnih podjetjih, informatikom, ki pripravljajo programsko opremo za knjigovodsko spremljanje proizvodnje, zaposlenim v kontrolingu proizvodnih podjetij in revizorjem.

    Arhiv: Informacije vezane na Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom

    Pravna služba GZS je bila s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo obveščena, da so vse informacije vezane na Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom objavljene na enotnem spletnem mestu.

    Arhiv: Webinar GZS: Delo na domu/na daljavo in pravica do odklopa

    Vabljeni na brezplačen posvet, ki bo v sredo, 18. novembra 2020, od 10:00 do 13:00 ure. Posvet o delu na domu/na daljavo se bo dotaknil tudi pravice delavcev do odklopa od tehnoloških in elektronskih sredstev kot aspekta zagotavljanja počitka zaposlenih in skrbi za varstvo in zdravje pri delu.

    Arhiv: MDDSZ: 80 odstotno nadomestilo v primeru obveznosti varstva otrok

    S protikoronskim paketom (PKP) 5, to je z Zakonom o ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP), smo posebej uredili podlago odsotnosti z dela v primerih varstva otrok. V primerih, ko je onemogočeno institucionalno varstvo otroka (otroci do vključno 5. razreda osnovne šole), zaradi česar nastopi obveznost zagotavljanja varstva otroka na način, da delavec ne more opravljati dela v skladu s sklenjeno pogodbo o zaposlitvi, se takšna nemožnost opravljanja dela oz. odsotnost z dela delavca v skladu z veljavno delovnopravno ureditvijo presoja v okviru instituta višje sile. Višja sila daje delavcu tako pravico do odsotnosti kot tudi do nadomestila za odsotnost v višini 80 odstotkov osnove.

    Arhiv: ZZZS: Izvajanje 20. člena ZZUOOP (uvedba razloga 13-bolezen-3 dni) in druge novosti

    Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je pripravil nekaj pomembnih informacij in gradiv glede pravic v primeru odsotnosti povezanih z okužbami s COVID-19.

    Arhiv: Brezplačen webinar: Promocija zdravja na delovnem mestu tudi z davčnega, pravnega in računovodskega vidika

    Združenje delodajalcev Slovenije je partner projekta »Regionalno stičišče dostojnega dela Celje (RSDDC)«, ki je namenjen informiranju in svetovanju deležnikom na trgu dela o pravicah in obveznostih na področju dela in delovnih razmerij ter ozaveščanju o negativnem in pozitivnem vplivu uporabe atipičnih oblik dela. V ta namen organizira sklop delavnic.

    Arhiv: FURS: Obroki in odlogi

    Glede na številna vprašanja davčnih zavezancev, FURS pojasnjuje, da protikoronski ukrepi trenutno ne omogočajo lažjega uveljavljanja obročnega plačila oziroma odloga plačila davkov zaradi posledic epidemije.

    Arhiv: Nov sestavek v reviji IKS COVID-19 in brezplačna uporaba priročnikov Zveze RFR

    IKS COVID-19 in enomesečno BREZPLAČNO BRANJE PRIROČNIKOV ZVEZE računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije (RFR)

    Arhiv: Banka Slovenije: Banke do sredine oktobra podjetjem odobrile za skoraj 390 milijonov likvidnostnih posojil

    Ljubljana, 26. oktobra (STA) - Banke so do 16. oktobra odobrile 1069 vlog za nova likvidnostna posojila podjetjem v skupni vrednosti 387,3 milijona evrov, je objavila Banka Slovenije. V okviru državne jamstvene sheme, ki je eden od protikoronskih ukrepov, je bilo odobrenih 23 posojil v vrednosti 30,9 milijona evrov. Banke so ob tem odobrile odlog 475,2 milijona evrov obveznosti.

    Arhiv: FURS: Samozaposlenim, družbenikom in kmetom v primeru karantene ali obveznosti varstva otrok pripada od 250 EUR do 750 EUR

    Obrazec je v eDavkih že na voljo.
    Vloge ni mogoče vložiti v papirnati obliki.

    Arhivi