Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Spletna anketa Gospodarska pričakovanja 2021 – vabljeni k sodelovanju

    Obsega 6 kratkih vprašanj. Anketa je anonimna in GZS jamči, da so podatki in odgovori iz individualnih vprašalnikov strogo zaupni.

    Arhiv: AJPES: Poročanje slovenskih podjetij po SRS in MSRP

    Za poslovno leto 2019 je 66.815 družb poročalo podatke iz letnih poročil po SRS, 363 pa po MSRP

    Arhiv: FURS: Uporabniki davčnih blagajn, pozor! Preverite, če vam kmalu poteče 5-letno namensko digitalno potrdilo

    Novembra bo moralo novo namensko digitalno potrdilo pridobiti 5.840 uporabnikov davčnih blagajn, decembra pa še 29.500 takšnih uporabnikov. Vseh uporabnikov davčnih blagajn je sicer 86.025.

    Jesenska anketa Eurochambres - Gospodarska pričakovanja 2021

    Jesenska anketa Eurochambres - Gospodarska pričakovanja 2021

    Hvala vnaprej za vašo pripravljenost za sodelovanje pri spletni anketi Gospodarska pričakovanja 2021.

    Arhiv: SID banka: Mikroposojila za MSP (MSP mikro)

    Potrebujete denarna sredstva za pokrivanje stroškov in izdatkov vašega poslovnega procesa ali želite investirati v opredmetena ali neopredmetena osnovna sredstva?

    Arhiv: Karantena skrajšana na 10 dni, veljavnost negativnega testa podaljšana na 48 ur

    Spremembe Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji, na kontrolnih točkah na notranjih mejah in v notranjosti Republike Slovenije od 13. septembra 2020 prinašajo nekaj novosti pri prehajanju meje.

    Arhiv: 18. september: Največji spletni dogodek v Sloveniji na temo ePoslovanja: ePoslovanje med podjetji v letu 2020 in naprej

    Uvajanje e-računov in drugih e-dokumentov v poslovanje med podjetji omogoča avtomatizacijo, vključitev v globalne preskrbovalne verige in poenostavljeno digitalizacijo poslovanja. S tem predstavlja enega ključnih elementov za povečanje učinkovitosti, produktivnost in konkurenčnost podjetij v mednarodnem okolju. Standardi ePoslovanja so ključni, da se podjetja med seboj »sporazumevajo« elektronsko. eKonferenca je namenjena vsem podjetjem in podjetnikom, ki si želite izvedeti več o avtomatizaciji procesov od naročila do plačila, o novih eSlog dokumentih, pogledati primere dobrih praks in na splošno izvedeti več o ePoslovanju.

    Arhiv: Kako preprečevati covid-19 v delovnem okolju

    Na skupni novinarski konferenci smo predstavniki strokovnih institucij, pristojnih ministrstev in delodajalskih organizacij spregovorili o pomenu zaščite zaposlenih pred koronavirusno boleznijo za zagotavljanje nemotenega delovanja gospodarskih družb in javnih ustanov ter o podpori, ki jo pri načrtovanju ukrepov nudijo strokovne službe.

    Arhiv: ZRSZ: Oddaja zahtevkov za izplačilo subvencije za skrajšani polni delovni čas

    Delodajalci, ki vam je bila s sklepom priznana pravica do subvencioniranja skrajšanja polnega delovnega časa in ste z Zavodom že podpisali pogodbo o dodelitvi subvencije, boste predvidoma od četrtka, 10. septembra, od 12. ure lahko oddali prva zahtevka za izplačilo subvencije.

    Arhivi