Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS, 20. 3. 2020: Ukrepi na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa

    Določbe na podlagi interventnih zakonov, ki so bili sprejeti 20. 3. 2020

    Arhiv: Državni zbor sprejel vladne predloge na davčnem in kreditnem področju

    MF, 20. 3. 2020: Poslanci so sprejeli interventne ukrepe, ki jih je z namenom blažitve posledic epidemije predlagala vlada. S sprejetimi ukrepi podaljšujemo roke za predložitev davčnih obračunov in letnih poročil. Omogoča se tudi odlog plačila obveznosti kreditojemalcev, ki zaradi epidemije in ukrepov povezanih z njo, svojih obveznosti ne bodo mogli poravnati.

    Arhiv: Potrdilo o obstoju višje sile

    Potrdila v angleškem jeziku izdaja Gospodarska zbornica Slovenije v Ljubljani na oddelku Javne listine.

    Arhiv: Interventna zakona o odlogu davčnih obveznosti in plačila posojil za podjetja bo DZ obravnaval po nujnem postopku

    Ljubljana, 18. marca (STA) - Poslanci bodo predloga vladnih zakonov, s katerima bi podjetjem zaradi epidemije novega koronavirusa omogočili odlog različnih davčnih obveznosti in plačila posojil, obravnavali po nujnem postopku, je danes odločil kolegij predsednika DZ. Poslanci ju bodo na mizi imeli predvidoma že na četrtkovi izredni seji državnega zbora.

    Arhiv: Poslovni nasveti v času koronavirusa

    Odgovore na vaša najpogostejša vprašanja s področja delovne zakonodaje, likvidnosti in financ, pa tudi splošne poslovne nasvete in informacije GZS objavlja vse na enem mestu ... Kako se obravnava odsotnost z dela, ko delavec zaradi zaprtja mej s sosednjimi državami ne more prihajati na delo (npr. dnevni migranti s sosednjih držav)? Ali lahko stranka zaradi spremenjenih okoliščin, povezanih s koronavirusom, zahteva razvezo pogodbe?

    Arhiv: Poslovanje s posameznimi državami

    Kakšne so aktualne razmere v Nemčiji, Franciji …
    Pripravlja Center za mednarodno poslovanje pri GZS.

    Arhiv: Aktualne novice na področju čezmejnih prevozov

    Kako poteka promet v Sloveniji, kaj se dogaja na mejah, kako ravnati v izjemnih primerih

    Arhiv: Dopolnjena najpogostejša vprašanja glede sprejetega Odloka o začasni prepovedi prodaje blaga in storitev

    Vlada RS je zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 izdala odlok, s katerim začasno prepoveduje ponudbo ter prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije. Prepoved odloka bo veljala do njegovega preklica, za njegovo lažje razumevanje pa so pripravili nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov.

    Arhiv: Varnost zaposlenih: Predlogi ukrepov v podjetjih

    Za obvladovanje izjemnih razmer, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa, morajo podjetja sprejeti ukrepe za zagotavljanje varnosti zaposlenih pri opravljanju dela. Priporočila so pripravljena v sodelovanju z nekaterimi slovenskimi podjetji, ki so takšne ukrepe že vključila v spremenjene poslovne procese.

    Arhiv: Vlada predlaga odlog plačila obveznosti kreditojemalcev

    Z namenom blažitve posledic epidemije je vlada sprejela predlog Zakona o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev, s katerim se kreditojemalcem, ki zaradi negativnih učinkov epidemije ne bodo mogli poravnavati svojih obveznosti iz kreditnih pogodb, omogoči odlog vračila za 12 mesecev.

    Arhivi