Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Na delovno mesto ne hodite bolni

    Najpogostejši razlogi za prisotnost na delovnem mestu kljub bolezni so občutek nenadomestljivosti ali krivde zaradi preobilice dela. Pa je za podjetje res bolje, da bolni delate v pisarni, namesto da bi doma počivali?

    Arhiv: Za člane ZRS pripravljena vzorca pogodbe o obdelavi ali podoobdelavi osebnih podatkov po GDPR

    Vzorca pogodb sta namenjena urejanju odnosa in obdelavi osebnih podatkov med računovodskim servisom in stranko oz. med računovodskim servisom in podizvajalci.

    Arhiv: Za člane ZRS pripravljena vzorca pogodbe o obdelavi ali podoobdelavi osebnih podatkov po GDPR

    Vzorca pogodb sta namenjena urejanju odnosa in obdelavi osebnih podatkov med računovodskim servisom in stranko oz. med med računovodskim servisom in podizvajalci.

    Arhiv: Vabilo na dan odprtih vrat FURS

    Finančna uprava Republike Slovenije organizira Dan odprtih vrat v petek, 13. 4. 2018.

    Arhiv: Pazite na svoje in strankine podatke na internetu

    Nakupovanje in opravljanje raznovrstnih storitev prek spleta nam je že tako prešlo v kri, da včasih malce pozabimo na varnost. S tem pa ne ogrožamo le svojih podatkov, ampak tudi tiste, ki jih hranimo za stranke. Pripravili smo 3 nasvete, kako se izogniti neprijetnim situacijam.

    Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

    Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 4. četrtletje 2017.

    Arhiv: Vzpostavljen je Register računovodske poklicne skupine

    Odbor za poenotenje računovodske poklicne skupine, v katerega je vključena tudi ZRS, je vzpostavil Register računovodske poklicne skupine, ki je dobra orientacijska točka za iskanje kakovostnih računovodskih storitev in jamstvo za dobro usposobljenost ponudnikov.

    Arhiv: Video o funkcionalnosti računovodskega dela portala za tiste, ki zastopajo večje število zavezancev v portalu eDavki

    Za olajšanje dela v zelo obremenjenem obdobju vam v osvežitev pošiljamo Navodilo o uporabi funkcionalnosti računovodskega dela portala na eDavkih. Video posnetek prikazuje funkcionalnost Računovodski portal na eDavkih, ki zastopajo večje število zavezancev v portalu eDavki.

    Arhiv: Banka Slovenije: Anketa o vplivih migracije kreditnih plačil in direktnih obremenitev na SEPA

    Evropska centralna banka je pristopila k pripravi analize vplivov migracije kreditnih plačil in direktnih obremenitev na plačilne instrumente SEPA na trg malih plačil v evrih. Prosimo, da si vzamete nekaj minut časa in izpolnite anketo o vplivih migracije kreditnih plačil in direktnih obremenitev na SEPA.

    Arhiv: Dodatna pojasnila UPPD glede dejanskih lastnikov in obveznosti vpisa v RDL

    Delovna skupina ZRS je danes, 19. 1. 2018, pridobila dodatna pojasnila UPPD glede dejanskih lastnikov in obveznosti vpisa v Register dejanskih lastnikov.

    Arhivi