Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Posvet ZRS z Uradom za preprečevanje pranja denarja

    Kazni za nespoštovanje ZPPDFT so visoke, zato vas vabimo, da se udeležite posveta, na katerem bodo strokovnjaki UPPD predstavili novosti ZPPDFT-1. Z njimi se boste lahko celovito pogovorili o problematiki izvajanja ZPPDFT in smernic v praksi.
    Posvet bo potekal v torek, 16. 5. 2017, 9:00–12:00 in bo zagotovo izveden.

    Arhiv: Seminar: Interna digitalizacija v računovodskih servisih

    Na seminarju boste skozi praktični pristop izvedeli, kako poslovati, da bo digitalno poslovanje skladno z zakonodajo, dobili usmeritve glede uporabe izvajanja procesov v digitalnem okolju in se seznanili s sodobnimi rešitvami, ki vam lahko olajšajo prehod v digitalno poslovanje.
    Za prijave prejete do vključno 30. 4. 2017 se prizna 20 % popust.
    Seminar bo potekal v petek, 12. 5. 2017, od 9. do 15. ure in bo zagotovo izveden.

    Arhiv: Članica ZRS zmagovalka izbora Samostojna podjetnica leta

    V okviru dogodka 500 podjetnic 2017 je potekal izbor Samostojne podjetnice leta. Izmed treh finalistk je nagrajenka dolgoletna članica ZRS, Erika Kostanjšek s.p., prejela častni naziv Samostojna podjetnica leta.

    Arhiv: Spletne prevare - izognite se »phishing napadom«

    Phishing napadi niso novost v informacijskem svetu. Se pa v zadnjem času v slovenskem prostoru opaža porast tovrstnih napadov na uporabnike. Glavni namen napadalcev je, da si pridobijo gesla za dostop do elektronske pošte uporabnika.

    Arhiv: Napotitev delavcev na delo - Novosti Zakona o čezmejnem izvajanju storitev

    Osrednji del seminarja bo namenjen seznanitvi z nedavno sprejetim Zakonom o čezmejnem izvajanju storitev, ki prinaša pomembne spremembe na tem področju. Na seminarju bo predstavljen tako evropski kot nacionalni zakonodajni okvir, ki se trenutno uporablja na področju napotitev delavcev na delo v drugo državo članico EU.

    Arhiv: Zavajajoče oglaševanje v poslovnih imenikih – opozorilo za poslovne subjekte

    Problematika je v Evropi že dolgo in množično prisotna. Gre za zavajajoče oglaševanje s strani poslovnih imenikov, ki izkoriščajo premajhno stopnjo skrbnosti podjetij pri podpisovanju dokumentov iz tujine.

    Arhiv: Ugodnost za članice ZRS: nižja kotizacija na dogodku 500 podjetnic

    Zbornica računovodskih servisov nudi ugodnost svojim članicam: dogodka 500 podjetnic, ki bo potekal 5. aprila 2017 v Grand hotelu Union Ljubljana, se lahko udeležite po nižji kotizaciji. Za vas je cena 59,00 EUR vse do dneva dogodka.

    Arhiv: Člani ZRS prejeli do 50 % letne premije za zavarovanje poklicne odgovornosti

    Zaradi ugodnega škodnega rezultata v letošnjem letu Zavarovalnica SAVA d.d. in Zavarovalnica Triglav d.d. (vsem že zavarovanim v lanskem letu) priznavata 30 % individualni bonus na zavarovalno premijo.

    Arhiv: Nova oblika prevare s kreditnimi karticami

    Članice Združenja bank Slovenije – banke in hranilnice so danes zaznale pojav nove oblike poskusa prevare oziroma goljufije s kreditnimi karticami. Opaženi so bili primeri, ko neznana oseba (prevarant) pokliče stranko banke ali hranilnice in se predstavi kot zaposleni na oddelku za varnost pri VISA ali MasterCard kartični shemi.

    Arhiv: OPOZORILO: Ne odpirajte lažnih elektronskih sporočil glede neplačanih obveznosti do FURS

    Finančna uprava RS (FURS) je bila s strani zavezancev obveščena, da so ti iz elektronskega naslova FURS dobili opomine zaradi neplačanih obveznosti. Vse zavezance opozarjamo, da gre za lažna sporočila, ki so poslana iz lažnega elektronskega naslova in da je v sporočilu virus. Zavezance prosimo, naj sporočila zavržejo in jih zaradi lastne varnosti ne odpirajo.

    Arhivi