Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Novo mnenje na temo olajšav za R&R

    Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v ponedeljek, 26. septembra 2016, objavilo novo mnenje o davčnih olajšavah za raziskave in razvoj (v povezavi znotraj besedila pod »mnenje 4«), s katerim podaja dodatno tolmačenje prejšnjih mnenj. Vsem podjetjem, ki so se soočila ali se soočajo z inšpekcijskimi nadzori glede koriščenja olajšav za R&R, priporočamo, da si mnenje preberejo. Mnenje je namreč pomembno tudi v luči aktualnih inšpekcijskih nadzorov.

    Arhiv: Veliki Mavrični pokal zdravja

    Arhiv: Veliki Mavrični pokal zdravja

    Na zaključni podelitvi Mavričnih pokalov zdravja smo med zmagovalnimi podjetji posameznega natečaja nagradili tisto podjetje, ki je med predstavljenimi praksami na tem področju v okviru celotne akcije podeljevanja Mavričnih pokalov zdravja najbolj izstopalo.

    Arhiv: Še 12 dni do 18. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev in Zbora članov ZRS!

    Arhiv: Še 12 dni do 18. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev in Zbora članov ZRS!

    Tudi tokrat se bomo osredotočili na aktualne strokovno-izobraževalne vsebine, saj se zavedamo, da je nenehno izobraževanje in izpopolnjevanje pomembno za uspešen delovni proces. Prav tako pa je pomembno druženje, ki ga tudi letos ne bo manjkalo. Mnenja in izkušnje boste lahko izmenjevali s številnimi strokovnjaki z vašega področja.

    Arhiv: Delavnica: Notranja komunikacija

    Arhiv: Delavnica: Notranja komunikacija

    Svoje znanje in izkušnje bo z nami ponovno delila odlična predavateljica Sanela Banović.
    Namen delavnice je na preprost način približati udeležencem pomen emocionalnega načina življenja ter obrazložiti pomen notranje in zunanje komunikacije za vsakdanje obremenitve.
    Odgovorili bomo tudi na vprašanja: Zakaj je pomembno poslušati, a ne slišati, ne samo samega sebe, temveč tudi svojo okolico? Kaj pomeni danes digitalna demenca in socialna depersonalizacija?

    Arhiv: Ugotavljanje lastnosti zavarovanca po uradni dolžnosti od 1. aprila 2016 dalje

    Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije je začel s postopki ugotavljanja lastnosti zavarovanca za tiste osebe, ki svojega statusa v skladu z novelo zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2B) niso uskladile do 31. 3. 2016. Zavod bo tem osebam po uradni dolžnosti ugotovil lastnost zavarovanca od 1. aprila 2016 dalje, s tem pa je povezano tudi plačilo prispevkov za socialno varnost.

    Arhiv: Seminar: Inšpekcijski nadzor – prehitite inšpektorja za delo

    Seminar bo delodajalce opozoril na nepravilnosti, ki jih inšpektorat opaža pri svojih nadzorih, da boste lahko zakonito, hkrati pa uspešno prilagodili poslovanje. Dobili boste poglobljen vpogled v način dela inšpektorjev za delo, vaše pravice ob obisku inšpektorja in vaše dolžnosti. Seminar bo potekal 8. 6. 2016.

    Arhiv: Seminar: Finančni nasveti za majhna in srednja podjetja

    Kako povečati likvidnost, kako bolje obvladovati finančna tveganja, kako priti do »potrpežljivih« posojil SID banke in kako sodelovati z bankami in FURS-om pri iskanju rešitev za izhod iz finančnih težav? Seminar je namenjen tako tistim, ki imate težave z dolžniki kot tistim, ki iščete izhod iz finančnih zagat. Seminar bo potekal 31. 5. 2016.

    Arhiv: Seminar: Obisk davčnega inšpektorja

    V sodelovanju z inšpektorji svetniki s FURS-a bo predstavljeno, kako poteka obisk davčnega inšpektorja, kakšna so pooblastila inšpektorjev, pravice in dolžnosti zavezancev v postopku davčno inšpekcijskega nadzora. Izpostavljeni bodo tudi primeri po posameznih področjih inšpiciranja (davki, davčne blagajne, delo in zaposlovanje na črno). Seminar bo potekal 18. 5. 2016.

    Arhiv: Dodatno pojasnilo v zvezi z vročanjem in prevzemanjem odločb NUSZ v portalu eDavki

    Pomembno obvestilo glede prevzema odločb za zavezance, ki uporabljajo digitalno potrdilo, in za zavezance, ki nimajo lastnega digitalnega potrdila niti organu niso sporočili pooblaščenca za vročanje.

    Arhiv: Izpit za pridobitev naziva "Strokovni vodja računovodskega servisa", junij 2016

    Izpit po programu za pridobitev naziva »strokovni vodja računovodskega servisa« se opravlja pisno, z uporabo računalniškega programa e-testing na sedežu Zbornice računovodskih servisov.

    Arhivi