Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Zbiramo prednaročila za koledarje ZRS za leto 2019

    Uporabnega koledarja bodo veseli vaši sodelavci, stranke ali partnerji. Ste jih že naročili?

    Arhiv: Uporabniki računovodskih storitev najbolj cenijo kakovost, odzivnost in natančnost

    Raziskava, ki smo jo izvedli med uporabniki računovodskih storitev, je pokazala, da se je večina za ponudnike odločala na podlagi priporočil. Najpomembnejši kriteriji za izbiro in daljnoročno sodelovanje so bili kakovost, odzivnost, natančnost in poznavanje zakonodaje, cena storitev pa ni igrala večje vloge.

    Arhiv: Spremembe prinašajo priložnosti

    Hiter napredek novih tehnologij prinaša tudi nenehne spremembe poslovnega okolja. O tem, kako smo pripravljeni nanje, bomo razpravljali tudi na letošnjem Kongresu izvajalcev računovodskih storitev, ki bo potekal 11. in 12. oktobra v kongresnem centru Thermana Laško. Pohitite s prijavami!

    Arhiv: Zbiramo prednaročila za koledarje ZRS za leto 2019

    Uporabnega koledarja bodo veseli vaši sodelavci, stranke ali partnerji.

    Arhiv: Nove Smernice za izvajanje ZPPDFT za pravne in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost računovodskih storitev in storitev davčnega svetovanja

    Delovna skupina ZRS je aktivno sodelovala pri pripravi teh smernic. Smernice so skupaj z indikatorji za prepoznavanje sumljivih transakcij namenjene zavezancem za lažje razumevanje in izvajanje določb ZPPDFT-1.

    Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

    Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 2. četrtletje 2018.

    Arhiv: Kako strokovno podkovan je vaš računovodja?

    V Sloveniji računovodska dejavnost ni zakonsko urejena, zato si pri ZRS za visoko kakovost storitev in znanja prizadevamo z registri članov, ki so prav tako zavezani temu.

    Arhiv: Zavarujte se pred strokovnimi napakami

    Nihče ni popoln, vsi delamo napake. A kdor je odgovoren, se nanje pripravi. V računovodski stroki je to še posebej pomembno, saj napak ne občutimo le izvajalci računovodskih storitev, ampak tudi naše stranke.

    Arhiv: Prevod vzorca pogodbe o obdelavi osebnih podatkov v angleški jezik

    Na željo članov ZRS smo pridobili prevod vzorca pogodbe o obdelavi osebnih podatkov v angleški jezik.

    Arhiv: UPPD izvaja inšpekcijske preglede

    Urad RS za preprečevanje pranja denarja je na podlagi pooblastil, ki po izhajajo iz ZPPDFT-1, začel z inšpekcijskimi pregledi v računovodskih servisih in pri davčnih svetovalcih.

    Arhivi