Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Vabilo na dan odprtih vrat FURS in predavanje "Delovanje kompetenčnega centra za izdajo ID številke za namene DDV"

  V okviru dogodka bo izvedeno predavanje za računovodske servise "Delovanje Kompetenčnega centra za izdajo ID številke za namene DDV" v Finančnem uradu Nova Gorica.

  Arhiv: Video o funkcionalnosti računovodskega dela portala za tiste, ki zastopajo večje število zavezancev v portalu eDavki

  Za olajšanje dela v zelo obremenjenem obdobju vam v osvežitev pošiljamo Navodilo o uporabi funkcionalnosti računovodskega dela portala na eDavkih. Video posnetek prikazuje funkcionalnost Računovodski portal na eDavkih, ki zastopajo večje število zavezancev v portalu eDavki.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Informacija o novostih REK obrazcev v letu 2018

  V Uradnem listu RS, št. 79/2017, z dne 28. 12. 2017, je objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev ter o načinu predložitve davčnemu organu (Pravilnik REK), ki začne veljati 1. januarja 2018.

  Arhiv: Objavljena neuradna prečiščena besedila zakonov iz paketa davčnih sprememb

  Objavljena so neuradna prečiščena besedila treh zakonov iz paketa davčni sprememb, ki se začnejo uporabljati s 1. januarjem 2018. Gre za rešitve, ki so zajete v novelah zakona o dohodnini, zakona o davku od dohodkov pravnih oseb in zakona o davčnem postopku.

  Arhiv: Davčna obravnava v zvezi z napotitvami na delo v tujino

  GZS je Ministrstvu za finance podala določena vprašanja v povezavi z novostmi z zadnjo novelo Zakona o dohodnini (ZDoh-2S), ki se zastavljajo podjetjem, in so potrebna dodatna pojasnila

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Prepozna identifikacija za namene DDV, obveznost obračunavanja DDV in pravica do odbitka DDV

  Sporočilo FURS je pripravljeno na podlagi vprašanja, kako naj ravna davčni zavezanec, ki se je prepozno identificiral za namene DDV in ali ima davčni zavezanec, ki je od takega davčnega zavezanca prejel račun z obračunanim in izkazanim DDV na računu, možnost uveljavljanja odbitka DDV.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: FURS poostreno nad nepredlagatelje obračunov prispevkov za socialno varnost

  Finančna uprava RS bo v drugi polovici septembra 2017 izvajala poostrene aktivnosti nadzora pri delodajalcih, ki za svoje zaposlene ne oddajajo obračunov prispevkov za socialno varnost (v nadaljevanju: REK obrazci) in tako za njih ne plačujejo prispevkov. Nepredlagateljem grozi visoka finančna globa ali celo zaporna kazen do treh let.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: eVročanje: če še niste, potem si preko eDavkov uredite obveščanje na svoj elektronski naslov

  Seznam dokumentov, ki se vročajo elektronsko, je vse daljši. Objavljen je na spletni strani FURS. Pravnim osebam in fizičnim osebam z dejavnostjo se dokumenti obvezno vročajo elektronsko, fizičnim osebam pa le, če so prostovoljno vključene v sistem eVročanje. Gre za zelo pomembne akte, zato vse davčne zavezance pozivamo, da (če še niso) uredijo vse potrebno za uspešno prejemanje elektronsko vročenih dokumentov.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Nadgradnja varnostnih elementov storitve eDavki

  1. 9. 2017 bo Finančna uprava RS vzpostavila višji nivo varnosti medmrežne komunikacije. Za večino zavezancev prenova ne bo imela vpliva glede dostopa do portala eDavki. Problemi bodo nastali pri zavezancih, ki uporabljajo stare operacijske sisteme (Windows XP ali starejši) ali stare verzije brskalnikov, saj bo le-tem onemogočen dostop do portala eDavki. Posledično pozivamo vse tiste zavezance, ki imajo ali zastareli operacijski sistem ali stare verzije brskalnikov, da izvedejo ustrezne nadgradnje programske opreme, da bodo po 31. 8. 2017 lahko nemoteno vstopali v portal eDavki.

  Arhivi