Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Dodatno pojasnilo v zvezi z vročanjem in prevzemanjem odločb NUSZ v portalu eDavki

    Pomembno obvestilo glede prevzema odločb za zavezance, ki uporabljajo digitalno potrdilo, in za zavezance, ki nimajo lastnega digitalnega potrdila niti organu niso sporočili pooblaščenca za vročanje.

    Arhiv: eVročanje odločb o odmeri NUSZ in odmeri davka na vodna plovila

    Pravnim osebam je Finančna uprava RS začela elektronsko vročati odločbe o odmeri NUSZ in odločbe o odmeri davka na vodna plovila.

    Arhiv: Davčne blagajne: s 1. februarjem strožji nadzor

    Sporočilo za javnost FURS: S 1. februarjem bodo nadzorniki Finančne uprave RS začeli s strožjim nadzorom in tudi doslednim izrekanjem glob vsem zavezancem, ki še ne bodo vključeni v sistem davčnih blagajn. Sankcionirane bodo tudi vsebinske in programske nepravilnosti pri davčnem potrjevanju računov. Prekrškovni postopki se bodo vodili tako zoper zavezance, ki bodo kršili zakonodajo, kot tudi zoper programske hiše, ki računalniških programov niso izdelali v skladu z določbami zakona. Posebna pozornost bo namenjena neizdajanju računov.

    Arhiv: Vpogled v podatke za odmero dohodnine

    Sporočilo za javnost FURS. Podatki za odmero dohodnine, ki jih je Finančna uprava RS pripravila na podlagi obračunov davčnega odtegljaja, so objavljeni na portalu eDavki. Vpogled je možen od 15. 1. 2016 do 31. 1. 2016.

    Arhiv: Od danes obvezna uporaba davčnih blagajn

    Sporočilo za javnost FURS, 2. 1. 2016

    Arhiv: FURS bo s pomočjo davčnih blagajn nadziral tudi delo in zaposlovanje na črno

    Pozornost zavezancev in zaposlenih glede uporabe identifikacijskih oznak pri izdaji računov v sistemu davčnih blagajn.

    Arhiv: Davčne blagajne so že tu! Imate vse potrebno za izdajo računa po novem?

    Sporočilo za javnost FURS: Davčne blagajne bo treba uporabljati od 2. januarja 2016. Tisti ki bodo želeli, bodo lahko davčne blagajne uporabljali že od 1. decembra 2015.

    Arhiv: Še zadnji korak pred prihodom davčnih blagajn – pridobite si namensko digitalno potrdilo

    Sporočilo za javnost FURS.
    Za delovanje svoje davčne blagajne bo vsak davčni zavezanec potreboval namensko digitalno potrdilo. Vlogo za pridobitev takšnega digitalnega potrdila je od danes (16. 11. 2015) dalje mogoče oddati le preko portala eDavki in jo prevzeti na portalu MJU. Tisti zavezanec, ki ne uporablja sistema eDavki, pa bo lahko za pridobitev namenskega digitalnega potrdila pooblastil koga drugega (npr. računovodski servis ali ponudnika davčne blagajne).

    Arhiv: eVročanje dokumentov Finančne uprave RS

    Sporočilo za javnost FURS

    Arhivi