Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Arhiv: Za identifikacijo za namene DDV je pristojen Finančni urad Nova Gorica

  Od 1. 1. 2017 dalje postopke dodelitve identifikacijske številke za namene DDV urejajo na Finančnem uradu Nova Gorica.

  Arhiv: Objavljene so smernice za uveljavljanje davčnih olajšav za vlaganja v raziskave in razvoj

  Smernice za uveljavljanje davčnih olajšav za vlaganja v raziskave in razvoj - zavezanci za davek jih lahko uporabljajo kot delovni pripomoček.

  Arhiv: OPOZORILO: Ne odpirajte lažnih elektronskih sporočil glede neplačanih obveznosti do FURS

  Finančna uprava RS (FURS) je bila s strani zavezancev obveščena, da so ti iz elektronskega naslova FURS dobili opomine zaradi neplačanih obveznosti. Vse zavezance opozarjamo, da gre za lažna sporočila, ki so poslana iz lažnega elektronskega naslova in da je v sporočilu virus. Zavezance prosimo, naj sporočila zavržejo in jih zaradi lastne varnosti ne odpirajo.

  Arhiv: Podeljenih 6 posebnih statusov davčnim zavezancem

  Finančna uprava RS je v letu 2016 podelila poseben status šestim davčnim zavezancem, ki so izpolnjevali predpisane pogoje. V oddaji vloge za ta status pa želi spodbuditi še več zavezancev.

  Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Nov način podpisovanja dokumentov FURS

  Odslej se bodo dokumenti Finančne uprave RS, ki se izdelajo in podpišejo v elektronski obliki, tiskali in pošiljali davčnim zavezancem kot kopija dokumenta. To pomeni, da se takšni dokumenti ne bodo več lastnoročno podpisovali. Fizični prepis dokumenta ima odslej enako dokazno vrednost kot izvirnik v elektronski obliki.

  Arhiv: Brezplačna aplikacija miniBlagajna za mobilne telefone in tablice

  Brezplačna mobilna aplikacija Finančne uprave RS, ki se imenuje miniBlagajna, omogoča izdajanje gotovinskih računov na POS tiskalnikih z uporabo Android tablice ali Android pametnega telefona.

  Arhiv: Napake pri vročanju in povečan obseg prijav

  FURS je danes na portalu eDavki objavil obvestilo: Napake pri vročanju in povečan obseg prijav.

  Arhiv: FURS bo do konca leta poostril nadzor nekaterih dejavnosti z mobilnimi enotami

  Finančna uprava RS od druge polovice oktobra izvaja poostrene nadzore svečarjev, cvetličarjev in vrtnarjev. Nadzori se opravljajo tako v okolici pokopališč, kjer se nadzirajo tudi stojnice, s hrano ali drugimi izdelki, ter na drugih lokacijah, kjer se prodajajo ti izdelki.

  Arhiv: Sklepi o izvršbi se bodo pravnim osebam od novembra dalje vročali le še elektronsko preko portala eDavki

  Sporočilo za javnost FURS: Ali imate urejeno vse potrebno za eVročanje? Če ne uporabljate eDavkov, si priskrbite pooblaščenca za vročanje.

  Arhiv: Seminar: Obisk davčnega inšpektorja

  V sodelovanju z inšpektorji svetniki s FURS-a bo predstavljeno, kako poteka obisk davčnega inšpektorja, kakšna so pooblastila inšpektorjev, pravice in dolžnosti zavezancev v postopku davčno inšpekcijskega nadzora. Izpostavljeni bodo tudi primeri po posameznih področjih inšpiciranja (davki, davčne blagajne, delo in zaposlovanje na črno). Seminar bo potekal 18. 5. 2016.

  Arhivi