Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Boste uporabnik davčnih blagajn? Ne pozabite na pooblaščanje.

    Sporočilo za javnost FURS

    Arhiv: Poziv FURS: Posredujte nam težave v delovanju sistema eDavki

    FURS prosi, da spremljate težave z eDavki in čim bolj sprotno in podrobno posredujete opis teh težav na elektronski naslov: sd.fu@gov.si in v vednost ZRS (polje Kp) na zrs@gzs.si. V »Zadevo« e-poštnega sporočila prosim vpišete: #edavki_ZRS.

    Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Če vezanih knjig računov ne boste mogli kupiti, bo Finančna uprava RS to dejstvo upoštevala

    V Finančni upravi RS ugotavljamo, da na trgu do 31. januarja 2015 ne bo zagotovljenega zadostnega števila vezanih knjig računov.

    Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: Vpogled v podatke za odmero dohodnine

    Vpogled je možen od 15. 1. 2015 do 31. 1. 2015.

    Arhiv: Vprašanja in odgovori v zvezi z uporabo vezanih knjig računov

    so objavljena na spletni strani FURS

    Arhiv: Sporočilo za javnost FURS: eVročanje obvestil o pobotih

    V prehodnem obdobju, od 3. novembra 2014 do 31. decembra 2014, bomo zavezance o izvršenih pobotih in spremembah na kontih obveščali po klasični poti in tudi prek portala eDavki. Po 1. januarju 2015 bomo vsem poslovnim subjektom pošiljali obvestila o izvršenih pobotih in spremembah na kontih le prek portala eDavki v okviru storitve eVročanje.

    Arhiv: FURS upoštevala poziv ZRS za dograditev elektronskega vročanja preko sistema eDavki

    rešitev glede eVročanja opominov fizičnih oseb z dejavnostjo so prilagodili na način, da je le-te možno pregledovati v obeh profilih (fizične osebe in fizične osebe z dejavnostjo)

    Arhiv: eOpominjanje – izteka se prehodno obdobje

    Sporočilo za javnost Finančne uprave RS

    Arhiv: Odgovor DURS na poziv ZRS za prestavitev rokov za oddajo Obračuna davka od dobička pravnih oseb za leto 2013 in Obračun davka od dohodka iz dejavnosti za leto 2013

    DURS je sporočil, da bo zaradi izjemnih okoliščin omogočil oddajo davčnih obračunov po izteku zakonskega roka. Davčni zavezanci, ki bodo Obračune davka od dobička pravnih oseb za leto 2013 in Obračune davka od dohodka iz dejavnosti za leto 2013 predložili v elektronski obliki preko sistema eDavki, bodo lahko te obračune predložili tudi po izteku zakonskega roka najkasneje do vključno 22.4.2014. Več informacij v priponki na povezavi.

    Arhivi