Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: GZS ZOR: Predstavitev programa SPIN

    Program SPIN in GZS Zbornica osrednjeslovenske regije želita spodbuditi delodajalce (vodstvo in vodje kadrovskih oddelkov), da izkoristite prednosti programa SPIN tako, da vanj vključite osebe, ki so pred izgubo zaposlitve oziroma osebe, katerih zaposlitev je ogrožena. Na ta način boste delavcem, ki so bili določen čas del vaših podjetij ponudili priložnost za nov začetek.

    Arhiv: Webinar GZS: Delo od doma pod drobnogledom

    V času epidemije koronavirusa je delo od doma od blizu spoznal marsikateri delodajalec in skoraj vsak zaposleni. Po eni strani ta oblika dela ponuja veliko možnosti, po drugi pa skriva še veliko neodgovorjenih vprašanj in pred marsikatere delodajalce in delavce postavlja ovire za izvajanje. Vabimo vas, da se udeležite webinarja, ki bo v četrtek, 11. junija 2020 od 10. do 11. ure, kjer bomo delo od doma vzeli pod poseben drobnogled.

    Arhiv: ZRSZ: Obveznost obveščanja o odreditvi dela s skrajšanim delovnim časom pred oddajo vloge

    Delodajalci, ki želite uveljavljati subvencijo za skrajšani polni delovni čas, imate zakonsko obveznost, da Zavod v 3 delovnih dneh potem, ko odredite takšno delo zaposlenim, o tem obvestite po elektronski pošti.

    Arhiv: MDDSZ: Ukrep čakanje na delu in skrajšani delovni čas

    Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo pogosta vprašanja in odgovore o ukrepih povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo in subvencije za krajši delovni čas po Zakonu o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE).

    Arhiv: FURS: Poročanje podatkov na obračunu REK-1 po ZIUOOPE

    FURS bo Zavodu RS za zaposlovanje za potrebe vodenja postopka posredoval podatke iz predloženih REK-1 obrazcev. Predlaganje REK-1 obrazcev v primeru uveljavljanja subvencije za skrajšani delovni čas in uveljavljanje pravice do povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo je opisano v nadaljevanju.

    Arhiv: MDDSZ: Odsotnost z dela zaradi razlogov višje sile, letni dopust in regres

    Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo odgovore na najpogostejša vprašanja glede odsotnosti z dela zaradi višje sile, kot je npr. za primer varstva otroka, ki ne sme v vrtec ali šolo ali v primeru odrejene karantene.

    Arhiv: Posnetek pogovora med gospodarstvom in državo: GOSPODARSTVO MED IN PO EPIDEMIJI

    Vabljeni k ogledu posnetka e-pogovora, ki je potekal včeraj 3. junija med ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom in predsednikom Gospodarske zbornice Slovenije Boštjanom Gorjupom, v katerem sta razpravljala o protikriznih ukrepih, opredeljenih z interventno zakonodajo, ter o tem, kako ponovno zagnati gospodarstvo.

    Arhiv: Opomnik - Zviševanje nivoja varnosti spletnih storitev AJPES

    Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (v nadaljnjem besedilu: AJPES) obvešča, da bo zaradi zviševanja nivoja varnosti spletnih storitev s 15. junija 2020 ukinila uporabo protokolov TLS 1.0 in TLS 1.1 na spletnem portalu www.ajpes.si.

    Arhiv: ZRSZ: Povračilo nadomestila plače za začasno čakanje in subvencioniranje skrajšanega delovnega časa

    Na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije (ZIUOOPE), ki je pričel veljati 31. maja, so na Zavodu RS za zaposlovanje pristojni za izvajanje dveh ukrepov: delnega povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo in delnega subvencioniranja skrajšanega delovnega časa.

    Arhiv: #PKP3: najpogostejša vprašanja in odgovori

    Ali je kakšna razlika med ukrepom povračila nadomestila delavcem na začasnem čakanju na delo po #PKP2 (ZIUZEOP) in #PKP3 (ZIUOOPE)? Katere pogoje mora izpolnjevati delodajalec, da je upravičen do delnega subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa? … Preberite odgovore na nekatera najpogostejša vprašanja, ki jih je Pravna služba GZS pripravila v zvezi s #PKP3 - Zakonom o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE).

    Arhivi