Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost - ZDDV-1N

    Obveščamo vas, da je bil v Uradnem listu RS, št. 122/23, dne 5. 12. 2023 objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1N). Zakon začne veljati 6. 12. 2023.

    Arhiv: MGTŠ: Začetek javne razprave o novem Zakonu o Poslovnem registru Slovenije

    Na portalu eDemokracija smo objavili osnutek predloga novega Zakona o Poslovnem registru Slovenije, katerega namen je predvsem poenostavitev postopkov. V javni razpravi želimo do 5. januarja 2024 pridobiti mnenja o predlagani ureditvi poslovnega registra, obsegu podatkov v poslovnem registru, postopkih vpisa poslovnih subjektov v register in javni dostopnosti podatkov o poslovnih subjektih.

    Arhiv: Znani so najuglednejši strokovnjaki za leto 2023 po mnenju obiskovalcev portala TFL

    Mag. Ivan Simič, dr. Marjan Odar in dr. Sara Ahlin Doljak so letos ponovno prejeli največ glasov obiskovalcev portala Tax-Fin-Lex ter s tem postali Najuglednejši davčni, finančni in pravni strokovnjak leta 2023.

    Arhiv: Vlada naj z dejanji dokaže, da misli resno

    Gospodarske in kmetijske organizacije ter združenja , zbrana v t. i. gospodarskem krogu. pozdravljajo namero predsednika vlade Roberta Goloba, ki je z novim letom napovedal redna, mesečna srečanja z gospodarstvom, vendar ostajajo previdna spričo dejstva, da se je vlada v preteklosti že večkrat izneverila. V kolikor so obljube predsednika vlade iskrene, naj to dokaže z zamrznitvijo že napovednih dodatnih obremenitev gospodarstva, so bili na novinarski konferenci neomajni predsednice in predsedniki omenjenih organizacij in združenj.

    Arhiv: Seminar: Davčni obračun in letno poročilo za leto 2023, Ljubljana, 13. 12. 2023, v živo

    Seminar je namenjen računovodjem, ki pripravljajo letna poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost. >b>Vljudno vabljeni k prijavi.

    Arhiv: FURS: Obveznost poročanja o izplačilih dohodkov, ki se ne vštevajo oziroma se ne vštevajo v davčno osnovo do določene višine

    S Pravilnikom o dostavi podatkov za odmero dohodnine je za leto 2023 uvedeno poročanje o izplačilih dohodkov, ki se ne vštevajo oziroma se ne vštevajo v davčno osnovo do določene višine.

    Arhiv: Članarina ZRS za leto 2024

    Na osnovi 28. člena Statuta GZS je Upravni odbor Zbornice računovodskih servisov (ZRS) dne 30. 8. 2023 sprejel naslednji sklep o določitvi članarine Zbornice računovodskih servisov za leto 2024.

    Arhiv: e-seminar ZRS: Učinkovita uporaba LinkedIn

    ZRS vabi na e-seminar »Učinkovita uporaba LinkedIn«, ki bo potekal 30. 11. 2023 preko platforme Zoom.

    Arhiv: FURS: Pravočasna oddaja obračuna DDV-O

    Zaradi nedelovanja sistema eDavki, danes, 30. 11. 2023, bodo na FURS obračune za DDV oddane jutri, 1. 12. 2023 upoštevali za pravočasne (ne označujete izjave "samoprijava").

    Arhiv: Tibor Šimonka na Vrhu slovenskega gospodarstva: Sloveniji manjka »big picture«

    Brdo pri Kranju, 29. november 2023 - »Glavna pomanjkljivost naše države je, da ji manjka vizija, kaj želimo doseči,« je izpostavil predsednik GZS Tibor Šimonka na 18. Vrhu slovenskega gospodarstva. Udeleženci so se strinjali, da je skupni cilj vseh razvoj Slovenije. Uskladili oz. 'uglasili' (op. rdeča nit dogodka je bila 'uglašeni v razvoju') so se glede treh ključnih ukrepov. Prvič, Slovenija mora postati energetsko samozadostna. Zato je potrebno najkasneje v naslednjem letu izvesti referendum o gradnji JEK2. Drugič, pot do večje blaginje je višja dodana vrednost, kar lahko dosežemo le z večjimi vlaganji v raziskave in razvoj. Država se je že zavezala, da bo za raziskave in razvoj namenila 1 % BDP. Dodatnih 0,25 % mora zagotoviti za inovacije. Tretjič, vzdržati se mora dodatnih obremenitev podjetij. Največjega in najpomembnejšega strateškega dogodka GZS se je udeležilo prek 450 gospodarstvenikov, predstavnikov politike in medijev.

    Arhivi