Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Odmerni odstotek za 40 let pokojninske dobe za oba spola od 1. januarja 63,5 odstotka

    Ljubljana, 04. januarja (STA) - Najpomembnejša novost pri obveznem pokojninskem in invalidskem zavarovanju, ki velja od 1. januarja, je izenačitev odmerne lestvice za moške in ženske, so spomnili na pokojninskem zavodu. Odmerni odstotek za izračun pokojninske osnove je za oba spola za 40 let pokojninske dobe 63,5 odstotka, za 15 let zavarovalne dobe pa 29,5 odstotka.

    Arhiv: RGZC: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2022, 18. januar 2023

    Regionalna gospodarska zbornica Celje v sodelovanju z Zbornico računovodskih servisov organizira seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2022 (v živo), v sredo, 18. januarja 2023 od 9:00 do 13:30 na Regionalni gospodarski zbornici Celje, Ljubljanska 14.

    Arhiv: Koroška gospodarska zbornica: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2022, 12. januar 2023

    Zbornica računovodskih servisov v sodelovanju s Koroško gospodarsko zbornico za svoje člane organizira seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2022, v četrtek, 12. 1. 2023.

    Arhiv: VŠR: Prvo srečanje strokovnjakov za obračun plač

    Visoka šola za računovodstvo 11. januarja 2023 organizira prvo srečanje strokovnjakov za obračun plač, kjer se bodo obravnavale pomembne novosti in dileme s področja obračuna plač.

    Arhiv: STA: Uveljavljene nove spremembe pri dohodnini

    Ljubljana, 01. januarja (STA) - Danes se začenja uporabljati novela zakona o dohodnini, ki ustavlja postopno zviševanje splošne olajšave ter odpravlja nekatere razbremenitve, potrjene v času prejšnjega sklica parlamenta. Zvišuje se obdavčitev najvišjih plač in najemnin, novost je olajšava za mlade. Spremembe so tudi pri obdavčitvi samostojnih podjetnikov in kmetov.

    Arhiv: STA: Zaživeli novi ukrepi za pomoč v energetski krizi

    Ljubljana, 01. januarja (STA) - Z novim letom so se začeli uporabljati novi ukrepi, namenjeni pomoči v energetski krizi. Na voljo so med drugim subvencije podjetjem za stroške energentov in gospodinjstvom za lesne pelete za ogrevanje, regulirane so cene elektrike za mikro, mala in srednja podjetja, kot tudi cene elektrike in plina za javne zavode in občine.

    Arhiv: SURS: Inflacija na letni ravni 10,3-odstotna, na mesečni 0,2-odstotna

    Leto 2022 zaključujemo z 10,3-odstotno inflacijo.

    Arhivi